Deel dit artikel ‹ Terug

Passie voor heg en landschap

Geplaatst op: donderdag 15 maart 2007


Op 12 maart organiseerde de gemeente Boxmeer in samenwerking met de Stichting Heg-en-Landschap de workshop 'Onderhoud en beheer van heggen'. De workshop was een vervolg op het tweede Nationale Kampioenschap heggenvlechten.

Het doel van studiedag was om de hoeveelheid aan kennis over heggen, die her en der verzameld is, om te zetten in effectieve actie. Er namen circa 30 personen deel met uiteenlopende achtergronden en beroepen.

Doordat er ook mensen uit Engeland, Ierland en Duitsland deelnamen had de workshop een internationaal tintje.

Wethouder van den Brand van de gemeente Boxmeer heette alle deelnemers welkom en onderstreepte het belang van een goed onderhoud en beheer van de heggen. Na een aantal lezingen over voorbeelden van goed en slecht beheer van heggen, trokken de deelnemers met een fotocamera het Maasheggengebied
in. Met behulp van foto's konden zij de vele ideeën en standpunten onderbouwen.

Aan het eind van de dag werd de conclusie getrokken dat passie en vasthoudendheid nodig zijn om woorden in daden om te zetten. Daarnaast is het van belang dat overheden voldoende geld over hebben voor het herstel van de mooie en waardevolle landschappen. Volgend jaar zullen de resultaten tijdens een nieuwe bijeenkomst besproken worden.

Bij de deelnemers is in ieder geval veel energie om de komende tijd hard aan het werk te gaan. De gemeente Boxmeer, de stichting Heg-en- Landschap, de provinciale overheden, de agrarische natuurvereniging, de vereniging
Nederlandse cultuurlandschappen, en nog vele anderen gaan de heg en het landschap nieuw leven in blazen.
advertentie