Deel dit artikel ‹ Terug

Keuzestress? Jong Talentencoach Ine Linssen uit Maashees biedt de helpende hand

Geplaatst op: donderdag 17 maart 2016


‘Verkeerde studiekeuze kost jaarlijks zo’n 10.000 euro’

MAASHEES – “Wist je dat maar liefst 40% van de studenten vindt dat ze niet goed hebben nagedacht over hun studiekeuze? Ruim een kwart haakt in het eerste jaar dan ook af. Bij de StudieKeuze Academie helpen we jongeren met het maken van een goede keuze”, vertelt Jong Talentencoach Ine Linssen uit Maashees.

Deadline nadert…
Het nieuwe schooljaar mag pas in september beginnen, uiterlijk 1 mei dienen aanstaande studenten hun keuze door te geven. Linssen legt uit: “Studenten die zich voor het eerst aanmelden, hebben dan nog tot 1 september de tijd om hun studiekeuze te veranderen. Wordt er geloot, maar ben je helaas niet toegelaten? Dan behoud je – als je je uiterlijk 1 mei hebt aangemeld – ook het toelatingsrecht voor andere opleidingen.”

Financiële gevolgen
Studenten die twijfelen over hun opleiding, leggen in het voorjaar vaak het bijltje erbij neer. “Door slechte scores of desinteresse zijn ze niet meer gemotiveerd en gaan ze op zoek naar wat anders of stoppen helemaal met studeren. Dit heeft ook grote financiële gevolgen. Zo heeft het Nibud vorig jaar berekend dat een verkeerde studiekeuze gemiddeld tussen de €9.200 en € 13.400 per jaar kost”, vertelt Linssen.

Keuzes, keuzes, keuzes…
“Ik zie in mijn omgeving de stress en onzekerheid als jongeren voor hun profiel- of studiekeuze staan. Ze staan voor het eerst op een belangrijk kruispunt van wegen en zijn op zoek naar de juiste afslag. Ik help daar graag bij met behulp van het Jong Talentenspel. Na afloop weten ze waar hun talenten liggen, wat hun ambities zijn en welke opleiding of baan daar het beste bij past. Zo leggen ze goed fundament voor een mooie toekomst.”

Ga voor meer informatie naar www.studiekeuzeacademie.nl