Deel dit artikel ‹ Terug

Cultureel Café St Anthonis strikt entertainers Tars & Johan

Geplaatst op: maandag 14 maart 2016


Shockeren of een ludieke wijze, dat is wel toevertrouwd aan Tars van den Broek (55) en Johan de Bruin (58). Zo bliezen ze vijf jaar geleden de Boxmeerse Metworstrennen nieuw leven in met de oprichting van de sponsorgroep 'Het Sint Tunnisse Metworstpeerd' met als resultaat twee koningstitels voor hun ruiter Dick Goossens. En in 2008 lieten het illustere tweetal het in hun ogen vastgeroeste gemeenschapshuis op zijn grondvesten schudden met de film 'Meer lève in Oelbroeck'. Niet zonder succes, want er kwam meer leven in de brouwerij.

Tars van den Broek en Johan de Bruin, in 2011 de gangmakers van het Sint Tunnisse Metworstpeerd. Tars en Johan, een hecht tweespan tijdens pronkzittingen en dienstenveilingen, stond al langer op het verlanglijstje van het Cultureel Café in Sint Anthonis. "We hadden het ooit een beetje toegezegd en nu konden we er niet meer omheen", zegt Tars. De beiden kijken graag door de eigen bril naar de kunst, cultuur en politiek in Sint Anthonis, waarbij Tars de aangever is en Johan het mag afmaken. "We gaan proberen een verband te leggen of ook weer niet", tracht Tars uit te leggen. Het zal gaan over vroeger, maar zeker ook over actuele ontwikkelingen. "We springen van de hak op de tak!"
Op donderdag 31 maart is het tweetal te gast in Oele Tôn's Gasterij in Ledeacker, tijdens de slotavond van het Cultureel Café van seizoen 2015-2016.

Foto en film
Een andere gast is fotograaf/filmer Bram Vis (53) uit Mook. Hij zal in het Cultureel Café niet alleen vertellen over de verschillen én raakvlakken tussen fotograferen en filmen, maar ook twee van zijn grotere projecten belichten. Hij gaat in op het maken van beelden rond je eigen huis en tuin, tijdens de verschillende jaargetijden. "Als je de goede momenten pakt, kun je prachtige opnamen maken." Zeer bijzonder is het project 'Before they pass away', waarbij Bram met twee collega's in 21 landen traditionele stammen portretteerde. Ze reisden ervoor naar alle uithoeken van de wereld. "Het was heel avontuurlijk, het waren expedities op zich." De presentatie van Bram wordt ondersteund met beelden en muziek.

Klassiek.
Hij zal niet veel moeite hebben om de cultuurzaal van Oele Tôns te vullen met zijn prachtige sonore stemgeluid, de bas-bariton Rob Hazenberg. Niet voor niets was hij te gast bij het populaire klassieke tv-programma 'Una Voce Particolare', dat letterlijk een bijzondere stem betekent. Rob Hazenberg (62), die in Malden woont, geeft solorecitals en verzorgt gastoptredens bij koren en orkesten. Zijn repertoire bestrijkt opera, oratorium, lied, musical, film- en popmuziek.

Er is deze avond meer muziek want tussen de verschillende optredens door wordt het publiek vermaakt door het ensemble met Rob Bakker, Rob Egging en Henri Giebels. Het trio brengt een repertoire van oud-zwart, Bix, New Orleans, Latin, Mainstream en Jump.

Het Cultureel Café is op 31 maart in
Oele Tôn's Gasterij,

Dorpstraat 2
Ledeacker.
Aanvang 20.30 uur (inloop vanaf 20.00 uur).
De entree bedraagt 2,50 euro.

Het is mogelijk om vooraf een hapje te eten tijdens de wekelijkse Tapasavond bij Oele Tôn's.
Voor reservering bel: (0485) 38 18 45. 

www.kunstkring.com
advertentie