Deel dit artikel ‹ Terug

Feestelijke Heropenings kasteel Tongelaar Mill

Geplaatst op: dinsdag 23 februari 2016


Na 3 maanden klussen, verven en voorbereiden gaan 5 & 6 maart de poorten van Kasteel Tongelaar in Mill weer open voor het publiek. Hans van der Steijn en Emil Minten van Smaakmakers Mill zijn de nieuwe huurders van de middeleeuwse kasteelburcht. Samen met het Brabants Landschap gaan zij weer leven blazen in het oude landgoed. Het programma voor 2016 is in ieder geval al goed gevuld!

Emil Minten: “Wij willen het kasteel weer van de mensen maken, dat het leeft en bruist. Daarin zoeken wij zoveel mogelijk verbinding met lokale partijen; Myllesheem, natuurorganisaties, lokale leveranciers en ondernemers. We gaan 4x per jaar een Pop-up restaurant organiseren; aspergeweken, wild, kerst en een Pluk & Oogstfeest in de herfst. Op de planning staan ook de Dag van het Kasteel, de Week van het landschap, een Kerstfair, concerten, BBQ-avonden, groeps-exposities en een kampvuur-festivalletje.”

Daarnaast blijft Kasteel Tongelaar een officiële trouwlocatie van de gemeente Mill, waar je 7 dagen per week je jawoord kunt geven (binnen én buiten) en een plek waar je een goed feestje of diner kunt geven. Want dat is de jongens van cateringbedrijf Smaakmakers Mill wel toevertrouwd.

Tijdens het openingsweekend op 5 en 6 maart kunt u het allemaal zelf gaan bekijken: de nieuwe brouwerij en veldwinkel, de heringerichte ‘Barn’ voor feesten en diners, de Concertzaal, vergaderruimtes, het koffiehuis én de vakantieboerderij. Van 12 tot 17 uur is het Open Huis en is iedereen van harte welkom voor een rondleiding.

Kasteel Tongelaar zal voortaan elke zaterdag en zondag van 10 tot 18 uur geopend zijn voor wandelaars, fietsers en publiek. Voor meer info en de actuele agenda, check www.kasteeltongelaar.nl
advertentie