Deel dit artikel ‹ Terug

Taizé-viering in Martinuskerk Cuijk

Geplaatst op: dinsdag 23 februari 2016


In de St. Martinuskerk in Cuijk wordt op vrijdag 4 maart 2016 om 19.00 uur een Taizé-viering gehouden. De viering is een initiatief van de H. Martinus parochie Cuijk.
Er worden door piano begeleide liederen uit Taizé gezongen, afgewisseld met gebed, korte lezingen uit de Bijbel en een meditatief moment van stilte. De aanwezigen zitten in een, door veel kaarsjes verlichte, speciaal gecreëerde intieme ruimte vóór in de Martinuskerk. Zitplaatsen zijn aanwezig. De totale viering duurt ca. 45 minuten.
Na afloop van de viering is er gelegenheid om samen een kop koffie of thee te drinken en even gezellig na te praten. Iedereen is van harte uitgenodigd deze Taizé-viering bij te wonen!
Taizé is een internationale geloofsgemeenschap die is ontstaan in het gelijknamige plaatsje in Frankrijk. Mensen van over de hele wereld komen hier naartoe om na te denken over levensvragen of om hun geloof te beleven. Het zingen is er één van de meest essentiële elementen van gebed. De korte liederen, die steeds opnieuw worden herhaald, geven het geheel een meditatief karakter.

Vrijdag 4 maart 2016, 19.00 uur. St. Martinuskerk, Kerkstraat 10, Cuijk
advertentie