Deel dit artikel ‹ Terug

Pop-up event levert twee nieuwe winkels op

Geplaatst op: dinsdag 9 februari 2016


BOXMEER / CUIJK – Het pop-up shop project van The Young Talent Group mag een groot succes genoemd worden. Zowel in Boxmeer, als in Cuijk, hebben de pop-uppers hun werk voortgezet in een blijvende winkel. Zo heeft het Land van Cuijk er twee prachtige zaken bij.

Bianca Esposito van Proef Italië vertelt enthousiast: “Een eigen winkel met Italiaanse producten; daar droomde ik al jaren van. Dankzij dit project is het plan ook echt in een stroomversnelling gekomen. Op 15 november schreef ik me in bij de Kamer van Koophandel en ruim een week later opende ik mijn deuren al. Ik heb zoveel enthousiaste reacties gekregen dat ik mijn winkel in de Steenstraat voortzet.

Ook Dianne Kersten van Dians Woondeco gaat door. Ze heeft net de sleutel van Korte Molenstraat 13b weer in ontvangst genomen en opent op 15 februari weer de deuren. “Hiervoor ga ik samenwerken met Jidoshop. Zij verkopen onder andere dameskleding en sieraden; in combinatie met mijn woonaccessoires en cadeautjes wordt het zo echt een vrouwenwinkel.”

Succes
Startende ondernemers de kans geven, de winkelleegstand tegengaan en zo meer beleving in de centra creëren – dat was het idee achter het project, dat voor The Young Talent Group georganiseerd werd door Ellen Bloemen, Timmy Barten, Ivan Dokic, Suzan Ploegmakers en Patricia de Ryck. Die doelstelling is behaald, want ook qua beleving heeft het project echt zijn stempel achter gelaten in het centrum. Bloemen vertelt: “We hebben er niet alleen twee nieuwe winkels bij, maar ook twee winkels waarvan de etalages gevuld zijn. Kunstenaars mogen hier blijven exposeren tot er een huurder gevonden is.”

De organisatie dankt daarnaast alle partners. “Start-up iPhoqus heeft met de iBeacons echt voor beleving gezorgd. Maar ook de verhuurders mogen we niet vergeten, net als vastgoedvereniging Boxmeer, centrummanagement Boxmeer en Cuijk, de centrumondernemers en gemeentes. Zonder hun medewerking was het niet gelukt”, besluit Ploegmakers.

Meer weten over de YTG? www.theyoungtalentgroup.nl
advertentie