Deel dit artikel ‹ Terug

Claron McFadden & Tuur Florizoone 21 febr Steenakker Haps

Geplaatst op: dinsdag 9 februari 2016


Topsopraan Claron McFadden en accordeonist Tuur Florizoone met try-out Songbook in Huistheater De Steenakker te Haps. Zondag 21 februari om 16.00 uur. Info en reserveren: www.desteenakker.nl. Na afloop is er een nazit met Meet&Greet.

De wereldwijd geprezen Amerikaanse sopraan Claron McFadden en de in België geliefde muzikant Tuur Florizoone hebben een bijzonder liedrepertoire samengesteld: Songbook. Songbook is geïnspireerd op het Great American Songbook waarin componisten als Cole Porter, George Gershwin en Duke Ellington opgenomen staan voor hun bijdragen aan de canon van Amerikaanse liederen uit de eerste helft van de twintigste eeuw.

Tuur Florizoone is een vermaard accordeonist. Hoewel de accordeon nog wel eens geassocieerd wordt met oubolligheid en platte lol, is hij in andere culturen een volwaardig instrument met een groot expressief bereik. Vooral in de handen van een componist en improvisator met fantasie en smaak, zoals Tuur Florizoone. Dat heeft alles te maken met zijn brede kennis en belangstelling, zijn charisma en voelbaar spelplezier als performer. Hij heeft de gave om zowel het hart van de muziekstukken als dat van de toehoorder te raken.

Claron McFadden staat bekend om haar stembereik en dynamische expressie. Ze speelt met haar stem en kwaliteiten. Daarbij is ze op zoek naar vernieuwing, om de puurheid en de kern van de muziek te kunnen raken. Dicht bij zichzelf, open en oprecht en met een enorme drive. Claron treedt wereldwijd op in concertzalen en operahuizen en heeft daarbij gewerkt met beroemde dirigenten. Ze wordt regelmatig gevraagd voor grote internationale festivals. In Nederland is ze vooral bekend vanwege haar concert tijdens de inhuldiging van koning Willem Alexander.

Het programma van Songbook is nog in ontwikkeling. De liederen geven een beeld van de muziekstijlen en composities van begin vorige eeuw in Amerika. Claron en Tuur maken in de intieme sfeer van de Steenakker een nieuwe aanzet om met hun programma Songbook verder te gaan. Kan niet anders dan wonderschone muziek opleveren (…).
Voor het publiek is er nog een verrassing. Op het einde van het concert zullen Claron en Tuur ter plekke een aantal liedjes componeren. Daarvoor kan het publiek een tekst of gedicht aanleveren.

In de maand februari staan er in de Steenakker twee internationale concerten. Op 18 februari treedt Mick Wilson, huidige leadzanger van 10cc op met als speciale gast Margriet Eshuijs. Dit concert is inmiddels uitverkocht. 
advertentie