Deel dit artikel ‹ Terug

'Snert' wandeling rondom De Kuilen op 14 februari 2016

Geplaatst op: woensdag 3 februari 2016


Op zondag 14 februari organiseert IVN Grave in samenwerking met bezoekerscentrum “De Kuilen” (gevestigd in de Valkhoeve) een natuurwandeling rond de Kuilen in Mill. De gidsen willen graag laten zien hoe bijzonder dit gebied is. De wandeling gaat om 14.00 uur van start bij het strandpaviljoen aan de Fazantweg in Langenboom. In de pauze is er snert voor de deelnemers.

Geheimen van de natuur
De Langenboomse bossen en de Kuilen liggen ten noord westen van het Brabantse dorp Mill op de rand van de Peelhorst en de slenk van Venlo. Het hoogteverschil tussen de horst en de slenk is wel 10 meter en dat is erg veel in deze omgeving. De gidsen vertellen graag hoe dat komt. In de Kuilen zijn verder uitzonderlijk veel fossielen gevonden; ook dat wordt tijdens de wandeling toegelicht. Na de wandeling weten de deelnemers heel wat meer, niet alleen over het verre verleden maar ook over het recente verleden (bijvoorbeeld tijdens WO II) en over het heden van dit gebied. Maar vóór alles is het een wandeling om te genieten van de natuur, ook al bloeien er nu nog niet veel planten. Er zijn vast sporen te vinden van de dieren die hier leven en met een beetje geluk zijn er verschillende watervogels te zien.

Snertpauze
Halverwege de route is een pauze gepland in bezoekerscentrum De Kuilen, gevestigd in Logement de Valkhoeve; daar wacht de deelnemers een dampende kop huisgemaakte erwtensoep. Logement de Valkhoeve ligt direct aan de wandelroute. De wandeling duurt ongeveer 2,5 uur inclusief pauze.
Iedereen kan deelnemen aan de wandeling; de route is niet geschikt voor rolstoelgebruikers. Deelname kost € 5,50, dit is inclusief de snert. Parkeren bij het strandpaviljoen is gratis. 
advertentie