Deel dit artikel ‹ Terug

2750 pakken koffie voor Voedselbanken Land van Cuijk en Noord-Limburg

Geplaatst op: maandag 1 februari 2016


Land van Cuijk, 28 januari 2016 - In de maand december hebben leden van de Lionsclub Land van Cuijk en Overmaze in samenwerking met lokale ondernemers ruim 1,4 miljoen DE-koffiepunten ingezameld, goed voor 2.750 pakken koffie (358 stuks méér dan vorig jaar).

Van het totale aantal zullen binnenkort 1.950 pakken koffie worden gedoneerd aan de Voedselbank Land van Cuijk (Boxmeer, Cuijk, Grave, Mill en St. Anthonis) en 800 aan de Voedselbank Noord-Limburg (Mook, Gennep en Bergen).

De afgelopen weken is er druk geteld. “Het tellen van 1.410.781 punten is een monnikenwerk, maar het heeft ook iets ouderwets huiselijks en gezelligs; het verbroedert”, zegt projectleider Arie van Turnhout van Lionsclub Land van Cuijk en Overmaze. ”Het aantal van 1.4 miljoen gedoneerde koffiepunten heeft écht onze verwachtingen overtroffen. We zijn erg blij met de opbrengst, die we alleen hebben kunnen realiseren dankzij de medewerking de mensen in de regio.”

Op zaterdag 23 januari 2016 werden de 55.138.468 waardepunten die landelijk zijn ingezameld in Stompwijk overhandigd aan Douwe Egberts. Dit werd gehonoreerd door een cheque ter waarde van 107.500 pakken koffie te overhandigen aan een vertegenwoordiger van Lions Clubs Nederland.

Voedselbank
Ook aanwezig bij de overhandiging was Colette Asbroek-van Gerve, secretaris van Lionsclub Land van Cuijk en Overmaze. Zij wees nog eens op het belang van de voedselbanken. “Je hoopt natuurlijk dat dit soort acties in de toekomst niet meer nodig zijn, omdat dan ook het werk van de voedselbanken niet meer nodig zou zijn. Toch kent elke gemeenschap een bepaalde mate van armoede; gewoon omdat iemand in een ongewenste situatie is terecht gekomen. Dan is het maar al te fijn dat je een beroep kunt doen op de voedselbank”, aldus Colette.


Over Lionsclub Land van Cuijk en Overmaze
Lionsclub Land van Cuijk en Overmaze is lid van de serviceorganisatie Lions Clubs International, een wereldwijde associatie van Lionsclubs met meer dan 1,3 miljoen leden waarin mensen vanuit vriendschap - zonder politieke, godsdienstige of beroepsmatige binding - op vrijwillige basis verschillende initiatieven nemen voor een betere samenleving onder het motto “We Serve”. Alle bijeengebrachte gelden komen direct bij het goede doel terecht. Lionsclub Land van Cuijk en Overmaze is een gemengde Lions Club, en is opgericht op 26 april 1994. De doelstelling van Lions Club Land van Cuijk en Overmaze is het ontwikkelen en ondersteunen van goede doelen in en rond het Land van Cuijk. Voor meer informatie, ga naar www.lions.nl/land.van.cuijk.overmaze 
advertentie