Deel dit artikel ‹ Terug

Cabaret; Emilio Guzman; Alle mensen verzamelen!

Geplaatst op: maandag 4 januari 2016


Guzman fantaseert er weer op los.

Emilio Guzman
Alle mensen verzamelen!

Emilio Guzman toerde de afgelopen seizoenen succesvol door het land met ‘Een dunne dekmantel’ en won in 2014 de Neerlands Hoop, de cabaretprijs voor de meest veelbelovende theatermaker. Een geweldige prestatie voor iemand die van kleins af aan een dromer is. Als kind werd Guzman vaak de klas uitgestuurd omdat hij uit het raam zat te staren. Ook nu verdwijnt hij soms nog in zijn fantasie en stapt hij in de verkeerde trein of loopt tegen een lantarenpaal. Het podium is natuurlijk de ideale omgeving voor zo’n fantast. Daar kan hij los en met een beetje fantasie lost hij daarbij alle wereldproblematiek in één keer op. Dus: Alle mensen verzamelen!
Regie: Laura van Dolron

Emilio won in 2014 de Neerlands Hoop, dé cabaretprijs voor de meest belovende theatermaker met het grootste toekomstperspectief.
Emilio sleepte in 2010 de publieksprijs in de wacht van het Leids Cabaret Festival en tourde daarna met zijn succesvolle voorstellingen ‘Doen en laten’ en ‘Een dunne dekmantel’ door het hele land.
Daarnaast is Guzman al ruim tien jaar lid van comedy gezelschap De Comedytrain. Als tekstschrijver heeft Emilio o.a. meegeschreven aan de voorstellingen van zijn broer Gavier en bedacht, schreef en speelde hij ook mee in de fantasy-comedy ‘In Den Gulden Draeck’ op HumorTV.


De Telegraaf **** over ‘Een dunne dekmantel’:
‘Een intelligente cabaretier met rake grappen die bewijst dat de nuance wel degelijk ergens toe dient.’

Het Parool over ‘Een dunne dekmantel’:
‘Guzman voert een dialoog met zichzelf en dat is verdraaide spannend.’

Theaterkrant **** over ‘Een dunne dekmantel’:
‘Een dappere, eerlijke voorstelling, een van de meest intrigerende van het seizoen.’


Schouwburg Cuijk
Woensdag 20 januari, 20.15 uur | try-out
Toegang: 18,50
www.grunfeld.nl
www.emilioguzman.nl
www.schouwburgcuijk.nl 
advertentie