Deel dit artikel ‹ Terug

Nieuwe kunstenaar Frans van Veen bij Kunsthandel Gennep

Geplaatst op: maandag 4 januari 2016


Beste kunstliefhebber,

Als eerste wensen wij u een gezond en Kunstrijk 2016 toe!

Zoals wij in onze vorige nieuwsbrief al aangaven zal de Woonkamergalerie gesloten zijn tot 6 februari aanstaande ivm renovatiewerkzaamheden aan het appartementencomplex. De geplande expositie van Thijs Heijnen zal door deze renovatie niet van start gaan op zondag 24 januari a.s. maar op zondag 7 februari a.s. om 13:00 uur. Op zondag 7 februari a.s. zal de galerie tevens feestelijk heropent worden! U bent hiervoor van harte welkom. Tijdens de verbouwing kunt u gewoon onze website bezoeken en zijn wij tevens telefonisch bereikbaar.

Verder heeft Kunsthandel Gennep deze maand weer nieuw werk aan haar collectie mogen toevoegen en wel van de kunstenaar Frans van Veen!

In de lange geschiedenis van de schilderkunst zijn vele landschappen binnen in de ateliers ontstaan. Voor mij is het essentieel om naar buiten te gaan om het landschap te beleven. "Sur le motif" zoals Cézanne zei, teken ik grote pastels in de natuur. Dan verbeeld ik de energiestroom waar ik midden in sta: Het licht straalt neer, stroomt om mij heen en vloeit, alles met elkaar verbindend, over het landschap vóór mij. Zo wil ik ook het krijt in een groot gebaar over het papier laten stromen. Later in mij atelier vormt de pastelschildering het uitgangspunt voor een olieverfschilderij. Ik wil dan vertellen over het schilderen zèlf. De kleuren zijn mijn woorden, luid en duidelijk wil ik spreken, heldere kleuren gebruik ik dus. De opwinding van het tekenmoment wil ik opnieuw oproepen in mijn schilderwerk in een handschrift vol energie. 

Dus kom allen naar onze Woonkamergalerie gelegen aan de Burg. Gilissenweg 57 te Gennep om de werken van onze kunstenaars te bezichtigen waaronder Peter Diem, Herman Brood, Peter Hermans, Manne Mannes, Cornelis Schouten, Elsbeth Roest en Ans en Ton Rijkers! 

U kunt ook alvast een kijkje nemen op onze website www.kunsthandel-gennep.nl waar u werken kunt vinden van o.a. Karel Appel, Corneille, Rob Scholte, Peter Donkersloot, Clemens Briels, Robert Keller, Bert Maurits, Paul Megens, Raymond van den Berg, Almie Willems, Herma Ardesch, Jocke Overwater, Thea Vos, Eric Simons, Marina Kulik, Robusier, Annemarie Mayers, Marianne Schellekens,Thijs Heijnen, Miranda Karskens, Ginie Ruitenbeek, Jan Teunissen, José Smits, Erlinde Stephanus e.a.!  
advertentie