Deel dit artikel ‹ Terug

Javier Guzman in de Schouwburg van Cuijk

Geplaatst op: maandag 21 december 2015


Javier Guzman
Absurd Verlicht

Het stormachtige leven van Javier Guzman leverde de theaterwereld zes adembenemende, confronterende programma’s op, waarin de cabaretier vaak het achterste van zijn tong liet zien. Zijn ‘Delirium’-voorstellingen leidden langs ongure straathoeken, afkickklinieken en de diepste spelonken van de ziel. ‘Absurd Verlicht’ is zijn zevende. 
De cirkel is rond, het verleden is geweest, de demonen bestreden. Maar is alles dan al van alle kanten belicht? Welnee, dat zou absurd zijn! Guzman is nog maar net begonnen. 

‘Er is niemand die zo sympathiek de klootzak kan uithangen als Javier Guzman. (…) ‘Absurd verlicht’ is een lange aaneenschakeling van ijzersterke, humoristische anekdotes over zijn exen, over joyriden zonder rijbewijs, over God die voor Afrika de ene na de andere ramp in elkaar knutselt en over praten over het weer. Dat is flink lachen geblazen.’ (De Telegraaf ***) 

‘Guzman stapelt de ene slimme grap op de andere. Zodra de lach is geoogst, heeft hij vaak nog een tweede achter de hand, waardoor veel grappen dubbelklappers worden. (…) In zekere zin is hij met dit programma terug bij de Javier Guzman die in 2002, slim en streetwise, debuteerde als gehaaide grappenmaker.’ (NRC ***)

Schouwburg Cuijk
Za 2 januari, 20.15 uur
23,- (incl pauzeconsumptie en garderobe)
www.javierguzman.nl  www.schouwburgcuijk.nl 
advertentie