Deel dit artikel ‹ Terug

Wintergedichtenwedstrijd YoungPoets 2015-2016

Geplaatst op: maandag 14 december 2015


Thema ‘Reizen’

De redactie van YoungPoets organiseert net als vorig jaar in samenwerking met poëziesite Meander een gedichtenwedstrijd voor jonge dichters tussen de 14 en 25 jaar, waarbij zij hun talent kunnen laten zien. Het thema voor dit jaar is ‘Reizen’. Letterlijk van land tot land, van cultuur tot cultuur of denkbeeldig in je gedachten en dromen? Schrijf een (niet eerder gepubliceerd) gedicht van maximaal 500 woorden en plaats dit vóór maandag 4 januari 2016 op www.youngpoets.nl (onder het kopje publiceren en in de wedstrijdcategorie ‘Reizen’) en maak kans op de volgende prijzen:

1e Prijs: 2 uur persoonlijke digitale dichtcoaching door Sasja Janssen (dichter, schrijver van romans & verhalen en genomineerde voor de VSB-Poëzieprijs 2015) (foto), 2 kaartjes voor een concert van de zussen Clean Pete (eerder te zien in DWDD), de bundel Je bent mijn liefste woord van onze dichteres des Vaderlands Anne Vegter (uitgeverij Querido), een exemplaar van poëzietijdschrift Awater, de poëzie-app van Plint, én publicatie in literair jongerentijdschrift Ochtendlicht editie januari 2016.

2e Prijs: Een jaarabonnement op poëzietijdschrift Awater, de bundel Je bent mijn liefste woord van onze dichteres des Vaderlands Anne Vegter (uitgeverij Querido), tegoed van € 25,- te besteden in de webshop van poëziesite Plint, de poëzie-app van Plint, én publicatie in literair jongerentijdschrift Ochtendlicht editie januari 2016.

3e Prijs: Een boekenbon t.w.v. € 15,-, de bundel Je bent mijn liefste woord van onze dichteres des Vaderlands Anne Vegter (uitgeverij Querido) (foto), een exemplaar van poëzietijdschrift Awater, de poëzie-app van Plint én publicatie in literair jongerentijdschrift Ochtendlicht editie januari 2016.

Let op: deelnemers moeten minimaal 14 jaar en maximaal 25 jaar oud zijn en je mag deelnemen met één gedicht. 


De gedichten worden beoordeeld door twee leden van poëziesite Meander: Alja Spaan en recensent Yves Joris. Verder bestaat de jury uit twee leden van de YoungPoets-redactie, dichteres Emma Crebolder (winnares van de Leo Herberghs Poëzieprijs 2015) en de huidige stadsdichter van Heerlen Michelle Bracke.

De uitslag wordt rond 14 januari 2016 bekend gemaakt. Als je hebt gewonnen, ontvang je een e-mail.
Heb je vragen, mail dan naar redactie@youngpoets.nl. De drie winnende gedichten worden gepubliceerd in Ochtendlicht, literair jongerentijdschrift – editie januari 2016. Dit nummer zal op zondag 31 januari 2016 gepresenteerd worden tijdens Poëzie aan de Maas, in Centre Céramique te Maastricht.

YoungPoets is hét platform voor alles wat er gebeurt voor en door jonge dichters en schrijvers in Limburg (en deels daarbuiten). Op de website www.youngpoets.nl vind je gedichten en verhalen, blogberichten, een agenda vol leuke literatuuractiviteiten voor jongeren, wedstrijden én interessante links. YoungPoets is een initiatief van het Letterkundig Centrum Limburg (LCL), dat zich al vanaf 1981 richt op het bevorderen van literatuur van hoogstaande kwaliteit in de provincie Limburg. Het LCL is aangesloten bij en werkt samen met het Huis voor de Kunsten Limburg.

Voordraagmarathon Serious Request 2015 – Keep Them Going!
Draag je graag voor en wil je als YoungPoet (14 t/m 25 jaar) opkomen voor Serious Request 2015? Stuur dan vóór vrijdag 18 december maximaal drie (al bestaande) gedichten, een kort verhaal of ander schrijfsel in dat je ten gehore wil brengen tijdens een voordraagmarathon bij het Open Podium in Schunck Heerlen op maandag 21 december 2015. Van 13.00 tot 15.00 uur is dit podium gereserveerd voor YoungPoets.
Meer info: http://www.youngpoets.nl/voordraagmarathon-serious-request-2015-keep-them-going/
advertentie