Deel dit artikel ‹ Terug

Dip of depressief

Geplaatst op: dinsdag 13 oktober 2009


 GGZ Oost Brabant organiseert voor de tweede keer dit jaar een onlinecursus voor jongeren tussen 16 en 25 jaar met licht tot matig depressieve klachten. Deze cursus ‘Grip op je dip’ bestaat uit 6 sessies, die in een besloten chatbox wordt gegeven. Jongeren kunnen anoniem en vanuit huis via internet deelnemen. De chatgroep bestaat uit ongeveer 6 jongeren.

Iedere jongere voelt zich wel eens somber. Bijvoorbeeld als er iets onplezierigs gebeurt. Conflicten met anderen, tegenslag of ziekte. Soms blijft deze somberheid bestaan. Alles lijkt kleurloos. Er kunnen dan allerlei andere klachten ontstaan, zoals slaapproblemen, eetproblemen, vermoeidheid of schuldgevoelens. Sommige weten zelf wel waar de somberheid vandaag komt. Voor anderen is de oorzaak niet duidelijk.

In de onlinecursus ‘Grip op je Dip’ leren jongeren om inzicht te krijgen in de oorzaken van depressieve klachten en leren zij praktische vaardigheden om beter met de klachten om te gaan. Er zijn géén kosten aan verbonden.

De cursus Gripopjedip online start op woensdagavond 4 november aanstaande van 19.00 - 20.30 uur. Kijk voor meer informatie en/of aanmelding op de site www.gripopjedip.nl.
advertentie