Deel dit artikel ‹ Terug

Wethouder Blokland deelt ‘Gruit’ uit op basisschool de Bongerd

Geplaatst op: vrijdag 9 oktober 2009


Op woensdag 7 oktober heeft wethouder Dick Blokland op basisschool de Bongerd in Haps de aftrap gegeven voor Schoolgruiten in de gemeente Cuijk. Met het uitdelen van bananen en paprika’s in de groepen drie en zes luidde de wethouder het programma Schoolgruiten in, wat deze week van start ging in het kader van de kinderboekenweek met het thema ‘Aan tafel; eten en snoepen in kinderboeken’.

Vooral de bananen vonden gretig aftrek bij de kinderen. De kleine paprika’s waren niet bij alle kinderen even populair. Maar wat de een liever niet at, werd door de ander met liefde verorbert. Bovendien hadden de kinderen van de leerkracht geleerd om alles te proberen, dus overal werd minimaal één hapje van genomen.

Directrice Janneke van den Wollenberg geeft aan dat de subsidie van de gemeente een belangrijke eerste stap is om de kinderen het belang van gezond eten bij te brengen. De school ontvangt de komende acht weken twee keer in de week groente en fruit om uit te delen aan de kinderen in alle groepen. Daarnaast wordt door middel van korte lessen informatie gegeven over groente en fruit, zodat de kinderen leren hoe belangrijk het is om genoeg groente en fruit te eten. De school hoopt dat ze hier thuis over praten, zodat de ouders ook meegetrokken worden in het project.

Na deze acht weken blijft het project doorlopen op een manier zoals dat het best bij de wensen van de school past. Het succes van Schoolgruiten op de lange termijn hangt vooral af van de betrokkenheid van de ouders. In samenwerking met hen gaat de Bongerd zorgen dat de kinderen ook ná deze acht weken minimaal twee keer in de week groente of fruit eten op school. Om het gezonde tussendoortje mee naar school te nemen ontvangen alle kinderen de Gruitbox: een broodtrommel met een apart vak voor groente en/of fruit.

advertentie