Deel dit artikel ‹ Terug

Klankkunst geproduceerd en gepresenteerd bij Roepaen

Geplaatst op: vrijdag 16 oktober 2015


Roepaen werkt mee aan een nieuw project; kloosterklank. Een grensoverschrijdend initiatief waarin klankbeleving gekoppeld wordt aan erfgoed en vervolgens, door middel van een wandelroute, gepresenteerd wordt in de publieke ruimte. Omdat geluiden in dit project door kunstenaars gecomponeerd of geproduceerd worden mag het woord ´klank´ dan ook in de ruimste zin van het woord geïnterpreteerd worden. Van de orgelklanken van een klooster tot stemgeluiden en van autogeruis tot de stilte van het kloosterpark.

Het project, geïnitieerd door Klankatlas en Intro, heeft als doel plaatsen met een bijzondere akoestische of muzikale waarde te verbinden en voor publiek toegankelijk en inzichtelijk te maken. Veelal betreft dit plaatsen met muzikaal of cultureel erfgoed, zo ook Roepaen. Klankatlas en Intro hebben voor dit klooster, wat natuurlijk niet zonder toeval ook een podium is, twee talentvolle geluidskunstenaars en componisten bereid gevonden om een bijdrage te leveren: Lucas Kramer en Jens Bouttery.

Geluidskunstenaar Kramer studeerde vijf jaar geleden af aan de kunstacademie van Maastricht en behaalde vorig jaar zijn master ‘TIME’ (This Is Music-theatre Education) aan het Koninklijk Conservatorium van Den Haag.

Componist en multi-instrumentalist Bouttery studeerde aan het Conservatorium van Brussel en ontving de Toots Thielemans Award voor zijn eindproject ‘The Dubtapes’. Hij speelde in diverse bands, componeerde voor shortfilms en dans- en theaterproducties en is actief in diverse muziekformaties.

Kramer en Bouttery treden op 25 oktober voor een week het Klooster in om hun op Roepaen geïnspireerde kunstklanken te produceren. In de loop van 2016 zal het resultaat hiervan gepresenteerd worden in de vorm van een wandelroute met hoofdtelefoon rondom Roepaen. 

www.roepaen.nl
advertentie