Deel dit artikel ‹ Terug

Nieuwe afvalzak voor plastic, blik en drankkartons

Geplaatst op: dinsdag 6 oktober 2015


Sinds april van dit jaar worden ook drankkartons en blik aan huis ingezameld. U mag dit afval samen met het plastic verpakkingsafval bij elkaar in dezelfde afvalzak stoppen. Vanaf nu liggen hiervoor nieuwe afvalzakken bij de verschillende uitgiftepunten. Deze afvalzakken zien er anders uit dan de oude én zijn steviger. U mag zowel de oude als nieuwe zakken aan de openbare weg zetten. Vanuit milieuoogpunt maken we natuurlijk eerst de oude voorraad Plastic Heroes afvalzakken op. Zolang u het afval op de juiste inzameldag aanbiedt vóór 7.00 uur (of de avond voorafgaand aan de inzameldag na 22.00 uur) en de juiste afvalsoorten in die afvalzak stopt, wordt deze gewoon ingezameld.

Uitgiftepunten
U kunt de afvalzakken voor plastic, blik en drankkartons gratis afhalen bij de bij u bekende uitgiftepunten. Dit zijn diverse supermarkten en gemeenschapshuizen. Voor een volledig overzicht van uitgiftepunten kijkt u op www.afvalaanbieden.nl onder het kopje Afvalsoorten – Plastic, blik en drankkartons.

Aanbieden
Plastic, blik en drankkartons worden op dezelfde dag ingezameld als uw restafval. Wanneer de afvalzakken bij u worden opgehaald, staat vermeld op uw Afvalkalender. Deze kunt u raadplegen via de gratis AfvalApp (te downloaden op www.deafvalapp.nl) of downloaden en desgewenst uitprinten op www.afvalaanbieden.nl.

Bij plastic verpakkingsafval mogen de doppen en deksels blijven zitten.
Bij conservenblikken dient u de deksels naar binnen te vouwen.
Drankkartons dient u plat te vouwen en de dop er weer op te draaien.
Zorg dat alle verpakkingen leeg zijn! U hoeft ze niet schoon te spoelen.

Wat er allemaal samen in de afvalzak mag, kunt u bekijken op www.afvalaanbieden.nl onder het kopje Afvalsoorten – Plastic, blik en drankkartons. Deze informatie staat ook op de nieuwe afvalzakken. 
advertentie