Deel dit artikel ‹ Terug

Sleuteloverdracht kinderDIERekteur Zoo Parc Overloon

Geplaatst op: dinsdag 22 september 2009


Na een spannende sollicitatieprocedure heeft Zoo Parc Overloon een nieuwe kinderDIERekteur aangesteld. De achtjarige Jorn Cornelissen is de gelukkige; hij zal Zoo Parc Overloon komend jaar vertegenwoordigen als kinderDIERekteur. Woensdag 23 september om 15:00 uur krijgt hij de ‘sleutel’ van het park overgedragen van de kinderDIERekteur van afgelopen jaar; Lars Vervoort.

De Nederlandse Vereniging van Dierentuinen (NVD) gaat ieder jaar op zoek naar kinderDIERekteuren voor de 15 aangesloten dierentuinen. Door op internet een quiz te maken, konden kinderen ‘solliciteren’ naar deze functie bij de dierentuin naar hun keuze. Uit alle deelnemers heeft Zoo Parc Overloon drie kinderen geselecteerd die op sollicitatiegesprek mochten komen. Tijdens het gesprek mochten de kinderen vertellen waarom zij een goede kinderDIERekteur denken te zijn. Bovendien mochten ze laten zien hoeveel ze weten van de dieren in het park. Zoo Parc Overloon heeft er vertrouwen in dat Jorn het park goed zal vertegenwoordigen.

Jorn zal 3 oktober zijn eerste taak vervullen in zijn functie als kinderDIERekteur; hij zal een vergadering bijwonen met de 14 andere kinderDIERekteuren. Hier zullen de kinderen met elkaar kennismaken en vergaderen over belangrijke dierentuinzaken. Bovendien krijgen alle DIERekteuren een natuurbehoudproject toegewezen waar ze zich het komende jaar voor in zullen zetten.

Natuurlijk houdt het kinderDIERekteurschap niet alleen verplichtingen in zoals vergaderen en het openen van nieuwe verblijven; Jorn krijgt ook een aantal bijzondere privileges. Zo mag hij met een aantal vriendjes een kijkje achter de schermen van het park nemen, zijn verjaardagsfeestje in het park vieren en hij mag met zijn familie de andere NVD dierentuinen bezoeken.

Zoo Parc Overloon wenst Jorn veel succes in zijn functie als kinderDIERekteur!
advertentie