Deel dit artikel ‹ Terug

Grote kunstbeurs ART Grave in Het Arsenaal in Grave

Geplaatst op: woensdag 30 september 2015


Van vrijdag 23 tot en met zondag 25 oktober kunt u in het arsenaal in Grave genieten van een nieuw initiatief voor Oost-Brabant: Art Grave. Maar liefst ruim 75 professionele kunstenaars uit heel Nederland presenteren hun eigen werk in de fraaie omgeving van het Arsenaal . Voor deze gelegenheid wordt de kunstbeurs aangekleed met een prachtig programma van live muziek en het thema ‘GENIETEN’.

Niet alleen kunt u genieten van schilderijen, beelden, keramiek, glaskunst en sieraden, tevens zullen diverse stands zijn ingericht met ‘proeverijen’. Kom smullen van kunst, bonbons en streekgerechten. En proeven van bijzondere wijn , nieuwe biertjes, smaakvolle koffie, eerlijke thee en de taste van de nieuwste superfoods.

Bijzonder aan deze kunstbeurs is niet alleen dat je alle kunst mag bekijken, maar ook dat de werken zowel te koop als te huur zijn. En bijzonder is de meet-and-greet met de kunstenaar zelf. De kunstenaars presenteren zelf hun kunstwerken en je kunt dus gemakkelijk met de kunstenaar in gesprek gaan.  De kunstenaars komen vanuit het hele land, letterlijk van Noord-Holland tot Zuid-Limburg. En de stijlen zijn zeer divers: realisme, figuratief, abstract, impressionistisch, het is er allemaal. En een keur aan kunstenaars met nationale en internationale faam. En natuurlijk ontbreekt de ruimte met Vietnamese kunst niet. Art Partner heeft, als enige in Nederland, al meer dan 10 jaar kunst van een tiental Vietnamese kunstenaars in haar collectie. Ook deze kunstenaars presenteren hun werk in Grave.

Op de beurs presenteren een aantal afgestudeerden van kunstacademie Tilburg (Fontys Hogeschool voor de kunsten) hun eindexamenwerk. De studenten zijn ook aanwezig om hun, veelal installaties en ruimtelijk werk, toe te lichten. Ook zal er gedurende alle dagen muziek ten gehore gebracht worden. Daarvoor wordt o.a. gebruik gemaakt van de kapel op het Arsenaal terrein. Een mooi rustpunt tussen alle zinneprikkelende kunst in. Zo ontstaat een totaalbeurs, waar u gemakkelijk een halve dag ronddwaalt.

Na de beurs is de kunst nog op een makkelijke manier te bekijken en te huren. De kunstbeurs wordt namelijk georganiseerd door Art Partner kunstuitleen met vestigingen in Oss, Uden, Cuijk en Nijmegen. Dus zie je op de beurs iets moois, maar twijfel je nog, dan kun je later nog eens een van de vestigingen van Art Partner bezoeken.

Meer weten: www.artgrave.nl, www.artpartner.nl of www.arsenaalgrave.nl
advertentie