Deel dit artikel ‹ Terug

Negen muziekconcerten in nieuwe seizoen Kunstkerkje in Velp

Geplaatst op: donderdag 10 september 2015


Muziek omdat het past

Op zondag 25 oktober begint het eerste concert van een reeks van negen concerten in het Kunstkerkje in Velp bij Grave (NB). Het is een zeer gevarieerd programma geworden van klassiek en wereldmuziek tot akoestische pop.
Alle muziek die op het programma staat past in het kerkje: ingetogen, akoestisch en van hoge kwaliteit.
Iedere maand is er een concert. In de tussenliggende weekenden is er een expositie van beeldende kunst. Het programma daarvan wordt per expositie aangekondigd.

Negen concerten
Vocaal kwartet Quatre Bouches met het programma Fusion Kitchen bijt op zondag 25 oktober het spits af. Op zondag 22 november vult popzangeres en singer-songwriter Scarlet Mae het kerkje met hedendaagse muziek. Basbariton Wout Oosterkamp, een vertrouwde gast in het kerkje, begeleidt op piano door Klàra Würtz treden zondag 20 december op. Bero Weis Mirando pakt de reeks concerten in het nieuwe jaar 2016 op met traditionele zigeunermuziek op zondag 24 januari. Op zondag 21 februari is het podium voor het Oneiros Ensemble (trio) met een gevarieerd klassiek programma. Op zondag 20 maart staan er maar liefst 10 zangers in het koor van het kerkje van La Très Illustre Compagnie du Chat Noir met vrolijke Franse deuntjes. Op 17 april vervolgen Matthias Havinga met zijn kistorgel en Hester Groenleer op blokfuit met zoete herinneringen uit de oude doos van de Gouden Eeuw. Eindelijk weer eens een orgel in het kerkje. Zondag 15 mei brengt Rolinha Kross met gezelschap haar Heinrich-Heineproject. De reeks concerten wordt op zondag 12 juni afgesloten door het Berlage Saxophone Quartet met een zeer gevarieerd klassiek programma.

Abonnement met staffelkorting
Nieuw dit jaar is de mogelijkheid een abonnement te bestellen. Hoe meer concerten u bijwoont, hoe goedkoper het per concert wordt. Dit seizoen zijn alle toegangsprijzen € 12,50. Bestelt u kaarten voor twee concerten dan krijgt u voor beide kaarten € 0,50 korting. Bestelt u drie kaarten, dan krijgt u drie kaarten voor € 11,50 per kaart. Vier kaarten € 11, vijf kaarten € 10,50 etc. Bestelt u alle negen kaarten, dan betaalt u slechts € 8,50 per kaart! Abonnementen bestellen en kaarten reserveren kunst via de site www.kunstinhetkerkje.nl. Abonnementen bestellen kan tot en met 15 oktober. Daarna zijn kaarten alleen per concert te reserveren voor de normale prijs.

Lezing en cursus Muziekgeschiedenis

In de maand september is er nog meer te doen. Op initiatief van Stichting Kunst in het Kerkje is er op maandagmiddag 28 september van 14.00 uur tot 16.00 uur in de theaterzaal van het Catharinahof (Koninginnedijk 252) in Grave een lezing ‘Van Bosch tot Bruegel’. De lezing wordt gegeven door Friso Lammertse, conservator van museum Boymans van Beuningen in Rotterdam. U kunt zich opgeven voor deze lezing via de website www.kunstinhetkerkje.nl of via mailadres info@kunstinhetkerkje.nlDit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. . De entree bedraagt, inclusief een kopje koffie, € 5,00 per persoon.
Op donderdag 24 september start een nieuwe cursus Muziekgeschiedenis. Na het succes van de cursus in het voorjaar geeft Hans Terra een tweede cursus van vijf bijeenkomsten. Onderwerp deze keer is muziek uit de 18e en 19e eeuw. U kunt zich aanmelden voor deze cursus via www.kunstinhetkerkje.nl.

Vriend van het Kerkje
Het Kunstkerkje in Velp bruist van activiteiten, zoals u ziet. Draagt u het Kerkje en de activiteiten een warm hart toe, word dan Vriend van het Kerkje. Hoe u dat kunt worden kunt u ook vinden op www.kunstinhetkerkje.nl. Ook het Kerkje is niets zonder vrienden.

Alle concerten zijn op een zondagmiddag en beginnen alle om 14.30 uur. Meer weten? Kijk op www.kunstinhetkerkje.nl
advertentie