Deel dit artikel ‹ Terug

Weg met de weegschaal!

Geplaatst op: vrijdag 28 augustus 2015


Gewichtsconsulente Kathelijn van Dongen van Natuurlijk! Bij Kaat introduceert 'Weg met de weegschaal' in de regio. In Boxmeer, Gennep en Grave start ze in september met dit programma, waarbij ze met haar cliënten naar blijvend gewichtsverlies toewerkt.

“Het programma van twaalf weken draait niet om lijnen en afzien, maar om goed voor jezelf te zorgen. De rust die de deelnemers vervolgens ervaren, zorgt ervoor dat ze blijvend gewicht verliezen. Overgewicht betekent namelijk niet altijd dat mensen te veel eten. Het kunnen ook verkeerde keuzes zijn, stress, te weinig bewegen een trauma of te weinig slapen.”

Methode
Je leert bij ‘Weg met de Weegschaal’ op een gezonde manier met eten, stress en beweging omgaan. Maar hoe werkt dat nu? “We starten met een intake, waarbij we elkaar beter leren kennen. We praten over je doelen, gezondheid, dieethistorie, beweging en gaan even op de weegschaal. Zo weten we niet alleen wat je startgewicht is, maar – nog belangrijker – hoe het staat met je vet-, vocht en spiermassa. Die laatsten zeggen namelijk echt iets over je gezondheid. Verder volgt er uitleg over de methode, het bijbehorende boek en de webworkshops van ‘Weg met de Weegschaal’-bedenkster Meijke van Herwijnen. In totaal duurt de intake ongeveer anderhalf uur.”

Workshops
Het traject bestaat uit een intake en acht consulten van een klein half uur. Wat deze methode volgens Kathelijn uniek maakt, zijn de online workshops die twee keer per week worden gegeven door de bedenkster van de methode. “Zij bespreekt onderwerpen als uit eten gaan, feestjes, slapen en gezondheid, honger en verzadiging, omgaan met stress en een effectief beweegplan maken. Dit is een mooie aanvulling op de consulten”, vertelt Kathelijn enthousiast. Minder koken met pakjes en zakjes, vormt ook een onderdeel van het traject. Iets waar Kathelijn helemaal achterstaat als natuurvoedingsadviseur. Omdat ze erkend BGN gewichtsconsulent is, worden kosten van het traject geheel of gedeeltelijk vergoed door de verzekeraar.

Ruim aanbod
Bij Natuurlijk! Bij Kaat kun je niet alleen terecht voor blijvend gewichtsverlies. Als natuurvoedingsadviseur leert ze cliënten door middel van de juiste, natuurlijke voeding een goede gezondheid te krijgen én in stand te houden. Daarnaast kun je bij haar terecht voor de detox-thee Iaso Tea en bodywraps, die de huid hydrateren, verstevigen en cellulite tegengaan. “Ze zijn ideaal als je binnenkort een feestje hebt en je jurk nog net iets te strak zit. Binnen twee weken heb je dan – tijdelijk – een maatje minder.”

Neem voor informatie contact met op Kathelijn van Dongen: 06-19626961, kathelijn@natuurlijkbijkaat.nl of neem eerst een kijkje op www.natuurlijkbijkaat.nl
advertentie