Deel dit artikel ‹ Terug

Presentatie elfenboekje in bibliotheek Cuijk

Geplaatst op: donderdag 27 augustus 2015


Op woensdag 9 september presenteert  Marijke Witman in de Cuijkse bibliotheek haar eerste boek: ‘Het elfje dat niet durft te vliegen’.

Marijke woont in Cuijk en heeft drie kleindochters die dol zijn op verhaaltjes. De afgelopen jaren heeft zij haar prinsesjes, zoals zij haar kleindochters noemt, dan ook veel verhaaltjes verteld. Verhaaltjes over elfenmeisjes.

Marijke vertelt: “Als oma had ik een vurige wens: een boekje schrijven voor mijn drie kleine meisjes. De afgelopen maanden ben ik gaan schrijven en heb een deel van de elfenmeisjesverhaaltjes verwerkt tot het boek: Elfenmeisjes, Het elfje dat niet durft te vliegen.
Kimberley Parrott Hendriks, geboren in Boxmeer en woonachtig in Nieuwegein, verzorgde de illustraties in het boek. Kimberley heeft altijd elfjes verzameld en was daarom direct enthousiast om samen met mij dit elfjes boek te maken. Mijn oudste kleindochter Lotte heb ik gevraagd een tekening te maken van mijn elfje Loesje voor op de achterkant van mijn boek. Dat heeft ze gedaan en ik ben zo trots op haar. 
Elfenmeisjes is geschikt voor kinderen vanaf 7 jaar maar door de mooie tekeningen ook heel geschikt om uit voor te lezen voor jongere kinderen. 

Het elfje Loesje beleeft samen met haar nichtje Nikki graag avonturen. Ze hebben altijd veel plezier samen. Maar ze heeft een groot probleem, ze durft niet te vliegen. 
Samen met Kimberley heb ik geprobeerd er een zo mooi mogelijk boek van te maken. We hopen dat de kindjes het met veel plezier lezen en dat het een lach op hun gezichtjes zal toveren.”

De boekpresentatie in de bibliotheek begint om 15.00 uur en is voor iedereen toegankelijk.
In verband met zicht op de te verwachten belangstelling is vooraf aanmelden gewenst. Dit kan via www.biblioplus.nl of in één van de bibliotheekvestigingen.
Bibliotheek Cuijk, Kaneelstraat 64.
advertentie