Deel dit artikel ‹ Terug

25-jarig jubileum voor zes brandweermannen

Geplaatst op: dinsdag 15 september 2009


Op zaterdag 19 september worden zes brandweermannen in het zonnetje gezet vanwege hun 25-jarig jubileum bij de Brandweer. Het gaat om Jan Thoonen, Marius Martens, Frank Loeffen, Mari van Dijk, Rob Thijssen en Marc Graat. Laatstgenoemde trad 25 jaar geleden in dienst bij de Brandweer Cuijk, de andere vijf bij de Brandweer Haps.

In 1994 werden de twee brandweerkorpsen Cuijk en Haps samengevoegd (i.v.m. de herindeling) tot een brandweerkorps. Sinds vorig jaar is er sprake van een samenwerking van de Brandweer voor het hele Land van Cuijk. Het lokale karakter in de vijf gemeenten blijft behouden, vandaar dat gekozen is om het jubileumfeest te vieren in het gemeentehuis in Cuijk.

Jan Thoonen trad op 1 januari 1984 als vrijwilliger in dienst bij de brandweer Haps. Hij begon daar als aspirant-brandwacht. Jan volgde cursussen brandwacht, brandwacht 1e klas en pompbediende, hij werd in 1996 bevorderd tot brandwacht 1e klas en chauffeurpompbediende.
Jan heeft zijn ontslag per 1 september jl. aangevraagd en dat is eervol verleend door het college van Burgemeester en Wethouders van de gemeente Cuijk.
Jan was actief als vrijwilliger bij de repressieve dienst, zowel bij branden als bij de technische hulpverlening. Bij de technische hulpverlening bracht Jan zijn technische kennis in als automonteur; dat had een grote meerwaarde bij het bevrijden van slachtoffers uit voertuigen. Hij verrichtte zijn taken consciëntieus en met veel inzet. Je zag Jan nagenoeg bij alle brandweeroefeningen en uitrukken van de brandweer. Men kon op hem bouwen.
Als chauffeur straalde hij rust en vertrouwen uit.

Marius Martens trad op 1 januari 1984 als vrijwilliger in dienst bij de brandweer Haps. Hij begon daar als aspirant-brandwacht. Marius volgde cursussen brandwacht en brandwacht 1e klas. Hij werd in 1996 bevorderd tot brandwacht 1e klas.
Marius is actief als vrijwilliger bij de repressieve dienst, zowel bij branden als bij de technische hulpverlening. Hij verricht zijn taken consciëntieus en met veel inzet. Men kan op hem bouwen.
Hij weet waarmee hij bezig is en neemt geen onverantwoorde risico’s. Verder bezit hij over een groot incasseringsvermogen, dat bevorderlijk is voor een goede samenwerking.
De brandweercollega’s willen graag met hem samenwerken, mede omdat hij rust uitstraalt tijdens het uitrukken en oefeningen.

Frank Loeffen trad op 1 oktober 1984 als vrijwilliger in dienst bij de brandweer Haps. Hij begon daar als aspirant-brandwacht. Frank volgde cursussen brandwacht en brandwacht 1e klas. In 2008 heeft hij nog de cursus opvang bij traumatische ervaring gevolgd. Frank is in 1996 bevorderd tot brandwacht 1e klas.
Frank is actief als vrijwilliger bij de repressieve dienst, zowel bij branden als bij de technische hulpverlening. Hij is een zeer toegewijde brandweerman waar je altijd van op aan kunt.
Frank neemt geen onverantwoorde risico’s. Hij straalt rust en gedegenheid uit en heeft een groot incasseringsvermogen.

Mari van Dijk trad op 1 januari 1984 als vrijwilliger in dienst bij de brandweer Haps. Hij begon daar als aspirant-brandwacht. Mari volgde cursussen brandwacht, brandwacht 1e klas, hoofdbrandwacht, onderbrandmeester en oefenleider. In 1992 werd Mari bevorderd tot bevelvoerder in de rang van onderbrandmeester.
Mari is actief als vrijwilliger bij de repressieve dienst, zowel bij branden als bij de technische hulpverlening. Hij verricht zijn taken consciëntieus en met veel inzet. Men kan op hem bouwen.
Als bevelvoerder neemt hij zijn taak zeer serieus. Mari neemt geen onverantwoorde risico’s. Verder staat hij open voor andermans mening en heeft hij een zeer positieve instelling.

Rob Thijssen trad op 1 januari 1984 als vrijwilliger in dienst bij de brandweer Haps. Hij begon daar als aspirant-brandwacht. Rob volgde cursussen brandwacht, brandwacht 1e klas en pompbediende en werd in 1996 bevorderd tot brandwacht 1e klas en chauffeurpompbediende.
Rob is actief als vrijwilliger bij de repressieve dienst, zowel bij branden als bij de technische hulpverlening. Hij is een zeer toegewijde brandweerman waar je altijd van op aan kunt.
Rob is nagenoeg bij alle brandweeroefeningen en uitrukken van de brandweer aanwezig. Als chauffeur straalt hij rust en vertrouwen uit en dat wordt door iedereen als positief ervaren. Ook heeft Rob kennis van bouwkundige constructies, zo heeft hij samen met Mari de deur van post Haps verhoogd i.v.m. de komst van het nieuwe blusvoertuig.

Marc Graat trad op 1 september 1984 als vrijwilliger in dienst bij de brandweer Cuijk. Hij begon daar als aspirant-brandwacht. Marc volgde cursussen brandwacht, brandwacht 1e klas, hoofdbrandwacht, chauffeurpompbediende, oefenleider en heeft diverse certificaten voor onderhoud ademlucht. Marc werd in 1997 bevorderd in de rang van hoofdbrandwacht.
Marc is actief als vrijwilliger bij de repressieve dienst, zowel bij branden als bij de technische hulpverlening. Hij verricht zijn taken consciëntieus en met veel inzet. Men kan op hem bouwen. Hij is zeer gedreven in het mede uitvoeren van het onderhoud aan de brandweervoertuigen en ademluchtapparatuur. Als chauffeur neemt hij zijn taak zeer serieus en hij neemt geen onverantwoorde risico’s.
advertentie