Deel dit artikel ‹ Terug

Beek Beweegt tijdens de Bekse Bruggenloop 2015!

Geplaatst op: donderdag 13 augustus 2015


Op 30 augustus 2015 organiseert Beek Beweegt voor de 3e keer de Bekse Bruggenloop. Het plein aan de Kloosterstraat is dan vanaf 10.00u omgetoverd tot een grootse sportparadijs.
Het doel van dit jaar is vooral de jeugd te enthousiasmeren om mee te doen onder het motto:
‘Iedere deelnemer is een winnaar!’
De organisatie heeft daarom voor dit jaar de volgende nieuwe uitdagingen in petto: ‘Een Bambinoloop voor kinderen t/m 6 jaar en een Talentenloop voor kinderen tot en met 15 jaar.’

Een speciale Bambinoloop: Kinderen onder de 6 jaar krijgen dit jaar een aparte loop van 500 meter. Vele kinderen hebben hiervoor al volop getraind en we gaan ervan uit dat we dit jaar dan ook extra veel bambino’s aan de start zien verschijnen.

De Kidsloop van 1 km kan gelopen worden door kinderen van 6 t/m 12 jaar.
Deze kanjers worden massaal aangemoedigd door vele dorpsbewoners aangezien de route door het centrum van Vierlingsbeek loopt.

Jonge hardlooptalenten t/m 15 jaar, die interesse hebben in het wedstrijdelement van de 5 km, worden middels de talentenloop apart geregistreerd.

Verrassende route voor de hardlopers 
Voor de hardlopers van 5km en 10 km loopt het parcours vanaf het kerkplein richting de maas, over de Groeningse bergen, door het historisch Maasheggenlandschap en uiteindelijk over de brug bij de Ezelshemel. Alle facetten van hardlopen komen aan bod: verharde wegen, cross met bospaden, klimmetjes en zelfs strookjes losse zand!

Estafetteloop
Bij de estafetteloop legt een team van 4 personen samen 6 km kilometer rennend af (ieder 1,5 km). Ieder team regelt een eigen estafettestokje, en het team met de meest originele relay ontvangt een leuke prijs. Familie’s, collega’s, verenigingen, vrienden etc… worden uitgenodigd om aan deze spectaculaire estafetteloop deel te nemen. De estafetteloop biedt sowieso veel kijkplezier op het kerkplein aan de Kloosterstraat te Vierlingsbeek.

Wandelroute
Voor de wandelaars hebben we dit jaar een route van 11 km uitgestippeld door het prachtige landschap van Vierlingsbeek en Groeningen. Het is mogelijk om vrij te starten tussen 9.30u en 13.30u. Vind je het leuk om met een grote groep te lopen dan kun je om 10.45u meedoen met de gezamenlijke start.

KIKA
Kinderen die meedoen met de Bekse Bruggenloop, ondersteunen de stichting Kinderen Kankervrij www.kika.nl. De stichting Kinderen Kankervrij financiert onderzoek naar neuroblastomen; de bij kinderen meest voorkomende buiten de schedel gelegen tumor. Een vorm van de vreselijke ziekte kinderkanker.

De starttijden van de Bekse Bruggenloop zijn:
5 kilometer: 10.00 uur
Talentenloop: (5 km) 10.00 uur (t/m 15 jaar)
10 kilometer: 11.00 uur
Estafetteloop: (4x 1,5 km) 12.30 uur
Kidsloop (1 km): 13.30 uur (v.a. 6 t/m 12 jaar)
Bambinoloop (500 m): 14.00 uur (t/m 6 jaar)
Wandelaars (+ 11 km) 10.45u: Gezamenlijke start
Tussen 9.30u tot 13.30u: Vrije start

Hou je van een uitdaging, pak je loopschoenen en begin te trainen voor jouw onderdeel

Kom je nu al over de brug, dan pak je een korting mee!
De voorinschrijving (ook voor kids) is t/m 23 augustus 2015 geopend.
Voor aanmelding en meer info zie www.bibliobeek.nl of bel 06-13041738
advertentie