Deel dit artikel ‹ Terug

Expositie Roos Hobé in de Woonkamergalerie te Gennep

Geplaatst op: maandag 10 augustus 2015


Op zondag 6 september 2015 gaat de derde expositie van het seizoen van start.
Ditmaal zullen de werken van Roos Hobé geëxposeerd worden. De expositie loopt tot 17 januari 2016.

Roos Hobé is een veelzijdig kunstenaar, die buiten haar werkzaamheden als professioneel fotograaf ook kunstschilder is. Op deze expositie wordt een deel haar abstracte schilderijen tentoongesteld. De schilderijen zijn gemaakt met acrylverf omdat Roos snel wil werken en dit snel droogt. Deze snelle manier van werken verhoogd de dynamiek in het schilderij , wat door de kijker als versterkend wordt ervaren.

De schilderijen ontstaan vrijwel allemaal zonder vooropgesteld plan voor vormgeving of kleurgebruik. Al doende ontstaat er iets waar Roos mee verder kan. Haar intuïtieve manier van werken houdt de schilderijen spannend en luchtig. Wat niet wegneemt, dat er in de 2e fase van de opbouw van het schilderij, ook goed over nagedacht wordt of het wel in balans is en het de juiste zeggingskracht heeft. Roos ervaart dit als het moeilijkst van alles bij abstract werken, want 1 wijziging/verbetering in een schilderij, kan betekenen, dat je weer een heel nieuw schilderij moet maken.

In 2016 zal Roos 1-daagse schilderlessen gaan geven in intuïtief portret en - abstract schilderen. Mocht u geïnteresseerd zijn in 1 van haar werken of wilt u een schilderles volgen, neemt u dan gerust contact op met Atelier Hobé.

Wij heten u allen van harte welkom om deze expositie te komen bezichtigen. Onze openingstijden zijn maandag tot en met zondag van 13.00 uur tot 17.00 uur. U vindt onze Woonkamergalerie aan de Burg. Gilissenweg 57 te Gennep. Voor meer info 0485-51 95 89 b.g.g. 06-51 62 60 32 of breng onze website www.kunsthandel-gennep.nl een bezoekje!
advertentie