Deel dit artikel ‹ Terug

Een middag als dierverzorger in Zoo Parc Overloon

Geplaatst op: maandag 14 september 2009


16 september is het zover, dan start het populaire KidsPower weer in Zoo Parc Overloon. Tijdens deze populaire activiteit kunnen kinderen voor een middag in de huid kruipen van een echte dierverzorger! Vanaf 16 september tot en met 17 oktober kunnen kinderen van 6 t/m 11 jaar in Zoo Parc Overloon iedere woensdag- en zaterdagmiddag voer klaar maken, een verblijf schoonmaken en natuurlijk de dieren voeren. Na afloop van deze speciale middag staat voor de deelnemers een patatje klaar. KidsPower kost € 7,00 per persoon, dit is exclusief entree. Vanwege beperkte deelname is reserveren noodzakelijk.

Dit jaar staat een speciaal thema centraal tijdens KidsPower: “Weet wat je eet”. Ook voor dieren is het belangrijk dat ze goed en gezond eten. Apen vinden banaan heerlijk maar van teveel banaan worden ze te dik. Net als veel kinderen zijn stokstaartjes niet zo dol op andijvie en witlof en eten ze liever een stukje vlees of insecten. Toch is het belangrijk dat zij groenten en fruit eten zodat ze voldoende vitamines en mineralen binnen krijgen. Daarom is voor iedere diersoort in Zoo Parc Overloon een voedingsrichtlijn opgesteld waarin staat beschreven wat welke diersoort eet. De kinderen moeten daarom ook goed opletten wanneer ze het eten voor de verschillende dieren klaarmaken.

Na het klaarmaken van de maaltijden in de voederschuur is het moment aangebroken om poep te ruimen, want ook dat is een taak voor een echte dierverzorger! Gewapend met kruiwagen, emmer, schep en hark zullen de deelnemers tijdens KidsPower ervoor zorgen dat het verblijf van de dieren weer schoon is voor de nacht.

Dan is het tijd om de dieren te voeren: een hele bijzondere ervaring. De beermarters krijgen hun dagelijkse portie vlees, de stokstaartjes genieten van hun vlees met groenten en fruit, terwijl de otters zich tegoed doen aan de vis. De klaargemaakte traktaties worden in de verblijven verstopt. Voordat de dieren kunnen genieten van al dat lekkers, moeten ze dus eerst aan de slag om de hapjes te bemachtigen.

Als afsluiting van het grote avontuur krijgen de deelnemers een heerlijk patatje en als herinnering een echte dierverzorgeroorkonde uitgereikt.

KidsPower is elke zaterdag- en woensdagmiddag van 16 september tot en met 17 oktober en start om 13:30 uur. De kosten bedragen € 7,00 per persoon, dit is inclusief activiteit, patat, drinken en oorkonde, maar exclusief entree tot Zoo Parc Overloon. In verband met beperkte deelname is reserveren noodzakelijk. Inschrijvingen kunnen telefonisch worden doorgegeven via 0478-640046.

Voor meer informatie zie www.overloonzoo.nl

advertentie