Deel dit artikel ‹ Terug

Werken van kunstenaar Peter Diem in de schijnwerpers

Geplaatst op: dinsdag 4 augustus 2015


Van 1 augustus tot 31 augustus van 13.00 uur tot 17.00 uur zullen de werken van de wereldberoemde kunstenaar Peter Diem in de  schijnwerpers staan in de Woonkamergalerie van Kunsthandel Gennep!

Als een wervelwind schildert de Nederlandse kunstenaar Peter Diem(1945). Hij lèèft zijn kunst. Krachtige doeken, exponenten van zijn  explosieve levensstijl. Zijn grote liefde ontdekt hij al vroeg. Aangekomen in de Verenigde Staten - Peter is net 20 jaar - komt hij in contact met  Jason Berger, een bekende kunstenaar en ooit leerling van de grote schilder Henri Matisse. Berger is onmiddellijk vol vuur als hij de eerste  werken van de jonge kunstenaar ziet, die op dat moment zijn hoofd financieel boven water houdt als lithograaf.

Diem schildert heftig, met grote gebaren. Koortsachtig en met krachtige streken worden enorme hoeveelheden verf op het doek aangebracht, desnoods rechtstreeks uit de tube en met twee handen tegelijk. Behalve vrolijke koeien en geschilderde reis - impressies werkt de  Nederlandse kunstenaar Peter Diem vol overgave aan zijn kosmische thema`s. Amerika is te klein, zelfs de wereld is niet groot genoeg voor de energieke schilder die groeit naar Ùniversal Art. De kosmische werken vallen snel op tijdens exposities en vestigen zijn naam in de  prestigieuze Amerikaanse kunstwereld. Na twintig jaar buitenland keert Peter Diem terug naar Nederland. Amsterdam is de plek van waaruit hij nu de wereld overtrekt op jacht naar kleuren en emoties. Alsof hij een gevecht tegen de tijd - Diem wil eeuwig leven - , vertaalt hij bij  terugkomst zijn gevoel expressief in verf.

Dus kom allen naar onze Woonkamergalerie gelegen aan de Burg. Gilissenweg 57 te Gennep om ook de werken van onze andere  kunstenaars te bezichtigen waaronder Herman Brood, Peter Hermans, Ingrid Piessens, Manne Mannes, Erlinde Ufkes Stephanus, Cornelis  Schouten, Elsbeth Roest en Ans en Ton Rijkers!

U kunt ook alvast een kijkje nemen op onze website www.kunsthandel-gennep.nl waar u werken kuntvinden van o.a. Karel Appel, Corneille, Rob Scholte, Peter Donkersloot, Clemens Briels, Robert Keller, Bert Maurits, Paul Megens, Raymond van den Berg, Lizan van Dijk, Almie  Willems, Saskia Spitz,  Herma Ardesch, Jocke Overwater, Thea Vos, Eric Simons, Marina Kulik, Robusier, Annemarie Mayers, Marianne  Schellekens,Thijs Heijnen, Miranda Karskens, Ginie Ruitenbeek e.a.!
advertentie