Deel dit artikel ‹ Terug

Spoedige start sloop Rabobank op Millse markt

Geplaatst op: dinsdag 30 juni 2015


Binnenkort begint Mooiland met de sloop van het Rabobankgebouw op de Millse markt. Momenteel worden de laatste voorbereidingen voor de sloop getroffen. 

Aanvankelijk zou het Rabobankgebouw in het najaar van 2014 gesloopt worden. Door een noodzakelijke aanpassing van het bestemmingsplan werd de planning herzien en werd de sloop ingepland voor het tweede kwartaal van dit jaar.
 
Planning 
De komende weken zullen de nutsbedrijven de bestaande aansluitingen gaan verwijderen. Na de vakantie zal dan het Rabobankgebouw worden gesloopt. De voortgang van de werkzaamheden is vanaf dan te volgen via de website www.gemeente-mill.nl (bestuur en organisatie/plannen en projecten/centrumplan)
De bouw van het Raboblok duurt zo'n anderhalf jaar. Ook het marktplein zal worden aangepast. De werkzaamheden hieraan worden uiterlijk zes weken na oplevering van het Raboblok afgerond. 
 
Raboblok
In het nieuw te realiseren Raboblok worden onder andere het nieuwe Rabobankkantoor en supermarkt Jan Linders gehuisvest. Daarnaast worden er nog twee winkelruimtes gerealiseerd op de begane grond en 18 appartementen op de verdiepingen. Deze appartementen komen in eigendom van Mooiland die ze zal gaan verhuren. Het nieuwe Rabobankkantoor komt in eigendom van Rabobank Land van Cuijk & Maasduinen en de winkelruimten komen in eigendom van Rialto Vastgoedontwikkeling B.V.
De inmiddels gerealiseerde nieuwe entree van Albert Heijn zal straks naadloos aansluiten op dit nieuwe pand. De entrees van beide supermarkten komen dan naast elkaar te liggen.
advertentie