Deel dit artikel ‹ Terug

Saunameesters Wellnessboot plaatsen zich voor finale NK opgieten 2015

Geplaatst op: maandag 11 mei 2015


Afgelopen weekend hebben Wellnessboot–saunameesters Erik Hopman en Gabriëlla de Lorijn zich geplaatst voor de finale van het Nederlands Kampioenschap Saunameester 2015. De finale vindt plaats op zaterdag 30 mei bij sauna Deverana in ’s-Hertogenbosch.
In de maanden maart en april jl. werden diverse voorrondes, kwartfinales en halve finales gehouden voor het NK Saunameester 2015. Diverse medewerkers van de Fitland Wellnessresorts en andere wellnessresorts in Nederland en België namen deel aan deze kampioenschappen.
Op zaterdag 9 mei jl. vond de laatste halve finale plaats. Tijdens deze halve finales toonden 8 verschillende deelnemers hun thema-opgieting aan de jury en de vele aanwezige gasten. Zowel Erik Hopman als Gabriella de Lorijn, beide saunameester bij de Wellnessboot in Mill, behaalden van alle deelnemers de hoogste beoordeling in de categorie individueel. Zij zullen op 30 mei aanstaande bij sauna Deverana in ‘s- Hertogenbosch opnieuw hun kunsten tonen aan de jury en publiek tijdens de grote finale.

Een Saunameester (man of vrouw) is iemand die belast is met het opgieten van water met etherische oliën en wapperen met een handdoek. Dit geeft gasten een extra dimensie aan hun saunabezoek. Saunameesters houden wedstrijden rond opgietingen, ook wel Löyly of Aufguss genoemd, om ook onderling van elkaar te leren. Maar uiteraard is en blijft het een wedstrijd waarbij een jury op een aantal factoren let zoals warmte, wappers, thema, geuren en veiligheid. Maar uiteindelijk gaat het om de totale presentatie van de opgieting.

Directie en medewerkers van de Fitland Wellnessresorts feliciteren Erik en Gabriëlla met hun prestaties en wensen beide veel succes tijdens de grote finale op zaterdag 30 mei bij sauna Deverana in ‘s- Hertogenbosch.

Wilt u ook ervaren wat een saunameester in de praktijk doet?
Bezoek dan eens de Wellnessboot in Mill of één van de andere Fitland Wellnessresorts.
Reserveren kan via www.wellnessboot.nl of via www.fitlandwellnessresorts.nl
advertentie