Deel dit artikel ‹ Terug

Opening Kunst & Kazematten dinsdag 5 mei in Mill

Geplaatst op: maandag 20 april 2015


“We willen de sfeer van 5 mei 1945 creëren met vlaggetjes, militaire voertuigen en publiek”

Kunst & Kazematten is een initiatief van Stichting platform Toerisme en Recreatie Ontdek Mill. Hierbij zal een slinger aan kunstwerken gaan ontstaan rondom de kazematten van de Peel/Raam-stelling. Ontdek Mill wil met deze kunstroute rondom militair erfgoed aansluiten bij het jaar van ’70 jaar bevrijding van Nederland’. Deze route zal op dinsdag 5 mei om 12.00 uur officieel geopend worden. Dit bij de Blokland bunker bij de brug aan de Langenboomseweg in Mill. Iedereen is hierbij van harte welkom.

Na het succes van het project Kunst op de Raam vorig jaar kon een vervolg natuurlijk niet uitblijven. Waren er bij het project vorig jaar zo’n 16 kunstwerken, bij Kunst en Kazematten zullen uiteindelijk zo’n 30 kunstwerken te zien zijn. “Kunstenaars, maar ook hobbyisten, vriendengroepen en zelfs schoolklassen gaan een kunstwerk maken,” vertelt Bert Verweijen uit Mill. Hij is een van de leden van de projectgroep binnen Ontdek Mill. “We hebben veel positieve reacties gekregen op dit initiatief. Op dit moment is iedereen volop aan de slag om een kunstwerk te maken. We starten volgende week met het plaatsen van wat kunstwerken en op dinsdag 5 mei gaan we de kunstroute officieel openen.” Daarna zal er nog een folder verschijnen met de route en meer informatie over de kunstwerken en de makers. “De expositie loopt door tot halverwege september.”

Opening
De projectgroep hoopt dat veel mensen bij de opening zullen zijn op dinsdag 5 mei. Bert: “We willen de sfeer van 5 mei 1945 creëren met vlaggetjes, militaire voertuigen en publiek. Bij de opening delen we vlaggetjes en ballonnen uit. Maar ook de aanwonenden van de route die de militaire voertuigen zullen rijden deze middag krijgen ballonnen en vlaggetjes.”

Programma
De opening van Kunst en Kazematten zal door Burgemeester Walraven gebeuren om 12.00 uur bij de Blokland bunker bij de brug aan de Langenboomseweg. Daarna vertrekken de militaire voertuigen naar JC de Wissel waar het Freerail festival rond 13.00 uur door de Burgemeester officieel geopend zal worden om daarna door te rijden naar Cultureel Centrum Myllesweerd. Daar is een expositie te zien met als thema bevrijding. Deze expositie wordt georganiseerd door Myllesheem. Om 14.30 uur start er in de theaterzaal van Myllesweerd een Concert van het defensieorkest Fanfare Bereden Wapens. Vervolgens geven er vanaf 19.30 uur muziekvereniging Amicitia uit Langenboom, muziekvereniging St. Willibrord uit Mill en de Duitse Muziekvereniging: 'Musikverein 1877' uit Walbeck een concert. Dit alles is uiteraard gratis toegankelijk.
advertentie