Deel dit artikel ‹ Terug

Filmcafé Grave: Filmprogramma week 17 en 18; 2015

Geplaatst op: zaterdag 18 april 2015


Datum en tijd: Dinsdag 21 en woensdag 22 april, 20.15 uur
Locatie: Palazzo Theater, Maasstraat 12, 5361 GG Grave
Titel: WILD TALES

Samenvatting: Wild Tales is een zwarte komedie over mensen die de controle verliezen in een cultuur van onontkoombare corruptie, economische en sociale ongelijkheid en onrechtvaardigheid.

Verhaal: Wat is er voor nodig om jou te doen knappen en je meest wraakzuchtige fantasieën naar de oppervlakte te laten komen? Een overspelige echtgenoot? Een waardeloze medeweggebruiker? Wild Tales is een zwarte komedie over mensen die de controle verliezen in een cultuur van onontkoombare corruptie, economische en sociale ongelijkheid en onrechtvaardigheid. Regisseur Damián Szifron laat in een serie wilde, absurde en komische verhalen zien tot welke barbaarse acties men toe in staat kan zijn wanneer het kookpunt wordt bereikt.

Damián Szifron / E / 2014 / komedie, thriller / 122 min.


Datum en tijd: Dinsdag 28 woensdag 29 april, 20.15 uur
Locatie: Palazzo Theater, Maasstraat 12, 5361 GG Grave
Titel: GIRLHOOD

Samenvatting: Girlhood is een realistisch coming-of-age drama van Céline Sciamma (Water Lilies, Tomboy) over het opgroeien in de harde realiteit van een uitzichtloos bestaan.

Verhaal: Nadat de 16 jarige Marieme (Karidja Touré) met onvoldoende cijfers van school is gestuurd, ontmoet ze de vrijgevochten Lady (Assa Sylla), Adiatou (Lindsay Karamoh) en Fily (Mariétou Touré). Ze sluit zich bij hen aan, wordt omgedoopt tot Vic en doet al snel mee aan rebelse feestjes in hotelkamers, winkeldiefstal en vechtpartijen. Wanneer ze dan ook nog eens verliefd wordt op een vriend van haar broer, wordt de breekbaarheid maar ook de veerkracht van een kansarme tiener in een voorstad van Parijs op indringende wijze duidelijk.

C. Sciamma / F / 2014 / drama / 112 min

www.filmcafegrave.nl
www.facebook.com/filmcafe.grave
www.twitter.com/filmcafegrave

Thuisbasis Filmcafé Grave
Palazzo Theater, Maasstraat 12, Grave

advertentie