Deel dit artikel ‹ Terug

BluesFellas zaterdagavond 25 april in café Royal Mill

Geplaatst op: donderdag 16 april 2015


Regelmatig is er live muziek te horen bij café Royal aan de Kerkstraat in Mill. Diverse muzieksoorten worden er geprogrammeerd. Maar elke laatste zaterdag van de maand is het er tijd voor blues. Zaterdagavond 25 april is BluesFellas verantwoordelijk voor de muzikale invulling van deze gratis toegankelijke bluesavond. Aanvang is 22.00 uur.

BluesFellas, opgericht in 2006, is niet zomaar weer een bluesband, maar een stampende bluesmachine die rocked, kraakt, blaast, rookt, zweet, tiert, raast (soms ook stinkt, maar vooral lacht als ze samen spelen.) alsof het een ware lust is. Hun repertoire is een reis terug in de tijd, waarbij het zwaartepunt in de basis ligt bij de late countryblues van de jaren ’50 en de Chicago blues van de jaren ’60 met een vleugje West Coast ‘n Funk.
Het repertoire is een cross-over van jazz, funk en blues. Denk daarbij aan: Elmore James, Muddy Waters, Howlin’ Wolf, Ray Charles e.a. wiens klassiekers zij op hun eigen ‘BluesFellas style’ de zaal in knallen. Hoe dat dan klinkt? Zelf omschrijven ze het als rauw, opzwepend, gemeen, donker, vet, soms gevoelig en authentiek. Kortom, alle liefhebbers staat een avondje echte blues te wachten op zaterdag 25 april in café Royal in Mill.

Zie voor een compleet overzicht van alle activiteiten in en rond café zaal Royal aan de Kerkstraat 35 – 37 in Mill op www.caferoyalmill.nl
advertentie