Deel dit artikel ‹ Terug

Elektrische fietsdagen in Boxmeer en Sint Anthonis: 13 en 29 mei

Geplaatst op: woensdag 8 april 2015


Voor de Brabantse verkeersveiligheidscampagne ‘Nul Verkeersdoden’ is 2015 het jaar van de ouderen. Onder het motto Wegwijs in Brabant worden er tal van activiteiten georganiseerd. De gemeenten Boxmeer en Sint Anthonis organiseren op woensdag 13 en vrijdag 29 mei elektrische fietstrainingen.

Tegenwoordig razen er al veel mensen met een e-bike stad en land door. Maar hoe werkt zo’n e-bike nu precies en waar moet je opletten bij de aanschaf ervan? De fietstraining leert je meer over alle ins en outs van deze fiets en je doet meteen kennis op over de nieuwste verkeersregels.
De gezellige en informatieve trainingsdag is bedoeld voor alle 50-plussers, dus ook als u geen elektrische fiets heeft kunt u deelnemen.

De fietsinformatiedag bestaat uit:

• Een leerzame presentatie met daarin het schetsen van de voor- en nadelen van de elektrische fiets en praktische tips om de kans op een valpartij of ongeval te minimaliseren;
• Het opwarmen van de spieren en het uitvoeren van balans- en reactietesten onder leiding van een deskundige begeleidster;
• Uitproberen van verschillende elektrische fietsen;
• Onder begeleiding van twee fietscoaches een parcours rijden om de fietsvaardigheid met de (elektrische) fiets te testen en te vergroten;
• Afstellen van de fietsen van de deelnemers voor een goede zithouding en zadelhoogte;
• Gezamenlijk lunch;
• Rijden van een korte tocht door de gemeente;
• Evaluatie van de dag.

Op woensdag 13 mei vindt deze trainingsdag plaats bij het gemeentehuis in Boxmeer en op vrijdag 29 mei bij het MFA Oelbroeck in Sint Anthonis. Beide dagen beginnen om 9.45 en duren tot 15.30 uur.

De deelname aan deze informatiedag is gratis en inclusief een lunch. Er is plaats voor maximaal 40 deelnemers, dus meldt u snel aan via www.e-biketraining.nl. Op deze website is bij Boxmeer en Sint Anthonis meer informatie te vinden.

U kunt zich ook telefonisch aanmelden bij mevrouw V. Egelmeers van de gemeente Boxmeer, (0485) 585911.
Deelnemers ontvangen circa een week voor de training een deelnamebevestiging.
advertentie