Deel dit artikel ‹ Terug

Het Zonnige Zuiden

Geplaatst op: maandag 3 augustus 2009


Vanaf 27 juni tot en met 30 augustus biedt Summmertime elke zaterdag op de Markt in hartje Gennep gratis en live voor elk wat wils: allerlei muziek, dans, theater, show enz. Net als vorig jaar zijn er 11 middagvoorstellingen. Vanwege het 75-jarige jubileum van de OVG zijn er dit jaar zes avondvoorstellingen extra. Dit al is mogelijk gemaakt door ruim 100 sponsoren, met als hoofdsponsors: SCA, Rabobank LVCM, Industriële kring, .Teunesen zand en grint, Contour Accountants en belastingadviseurs, Maas- en Niersbode plus gemeente Gennep.

Zaterdag 25 juli kunnen in de annalen worden bijgeschreven als een van de topdagen van Summmertime 2009 tot nu toe. Het middagoptreden van PANNA met blues en bluesrock sloeg goed aan. ’s Avonds amuseerden Angels Rule met dansgroep Martine uit Well de bomvolle Markt, met tot slot een spetterend optreden van het feest-duo Peer en Geer. Alom oogste de kwaliteit van het gebodene veel waardering. Menigeen ging van puur enthousiasme zelfs aan de zwier of uit zijn of haar dak. Een kwartet zat zelfs droog te roeien!

Zaterdagmiddag 8 augustus staat vanaf 14.00 uur in het teken van het Zonnige Zuiden. De aftrap wordt verzorgd door het welbekende Batucada Tropicana gevolgd door singer-songwriter Mile Lukic (gitaar en zang) met accordeonist Gerie Daanen. Mile stond in voormalig Joegoslavië al bekend als componist van verschillende top-hits,. Hij schreef de muziek voor diverse theatervoorstellingen en tv-programma’s. Gerie studeerde onder meer in Kopenhagen en ontving in 1981 de Prix d’Excellence. Hij speelde onder meer bij diverse landelijke orkesten. Ook Gerie was actief als componist en arrangeur. Beide musici werken samen aan een symbiose van Balkan- en zigeunermuziek met invloeden uit jazz en rock. De emoties, waaraan vorm gegeven wordt, zijn in binnen- en buitenland met groot enthousiasme ontvangen.

Het tweede deel van de middag wordt gevuld door Claudia y Manito met Spaanstalige latin doorspekt met gipsy temperament. Claudia zingt zwoele canciones uit diverse Zuid-Amerikaanse landen en bespeelt daarbij de Paraguayaanse harp. Op dit prachtige instrument brengt zij melancholische samba’s, ritmische tango’s en stukken uit Paraguay en Venezuela tot leven. Gipsygitarist Manito vult het spel van Claudia aan met vurige solo’s en gevoelige fraseringen

Het eeuwenoude stadhuis is vanwege het 170 jarig bestaan van de provincie Limburg en Gennep bij Nederland voorbeeldig opgetuigd door Mirso Bajramovic in samenwerking met Stichting Monarch. Vanuit de ramen van het imposante stadhuis houden maar liefst acht Gennepse burgemeesters een oogje in het zeil. Het atelier van Mirso in datzelfde stadhuis is geopend, net als de deuren van de Artéglise wisselexpositie in de oude Hervormde kerk en het nabijgelegen Museum Petershuis. Naast al die cultuur is er ook natuur te bewonderen. Het enig overgebleven ooievaarsjong in het nest op de rechter schoorsteen kan al vliegen. En dat de weergoden Summmertime zeer goed gezind zijn bleek ook dit jaar weer. Tot nu toe hield de volle Markt het nagenoeg steeds droog. Reden te over om zaterdagmiddag 8 augustus naar hartje Gennep te komen!

advertentie