Deel dit artikel ‹ Terug

Bezoekers Zoo Parc Overloon kunnen de boom in

Geplaatst op: maandag 3 augustus 2009


Het klimmen in bomen in Zoo Parc Overloon is normaal gesproken alleen voorbestemd voor de apen en andere boombewoners als kleine panda’s en beermarters, maar nu kunnen ook bezoekers van het park de boom in. Tot en met 19 augustus staat een spectaculaire attractie in het park: de klimpalmboom.

Elke dag kunnen bezoekers tussen 11:00 en 16:00 uur hun klimkunsten tonen en proberen bovenin één van de drie 7 meter hoge palmbomen te klauteren. Nog niet zo’n gemakkelijke opgave, want een palmboom biedt niet veel meer houvast dan de stam zelf. Behendigheid, lef en een gebrek aan hoogtevrees zijn daarom nodig om deze unieke ervaring aan te gaan. Jong en oud mogen deelnemen aan het palmboom klimmen; enige vereiste is een minimum lichaamslengte van 1.10 meter.

Veiligheid is gegarandeerd. Deelnemers krijgen voor ze de boom in mogen een klimmerstuigje aan en worden vastgemaakt aan een veiligheidstouw. Deelnemers die de top hebben bereikt, kunnen zich via het veiligheidstouw weer laten zakken. Ook deelnemers die halverwege het niet meer zien zitten of last krijgen van hoogtevrees kunnen zich via het veiligheidstouw zonder problemen naar beneden laten zakken.

De klimpalmboom staat tot en met 19 augustus dagelijks van 11.00 uur tot 16.00 uur in Zoo Parc Overloon. Het palmboom klimmen is gratis voor bezoekers van Zoo Parc Overloon.
advertentie