Deel dit artikel ‹ Terug

Filmcafé Grave: Filmprogramma week 13 en 14; 2015

Geplaatst op: zaterdag 21 maart 2015


Datum en tijd: Dinsdag 24 en woensdag 25 maart, 20.15 uur
Locatie: Palazzo Theater, Maasstraat 12, 5361 GG Grave
Titel: THE IMITATION GAME

Samenvatting: The Imitation Game, is een indrukwekkend drama over het leven en werk van Alan Turing (Benedict Cumberbatch).

Verhaal: De briljante maar emotioneel gecompliceerde Britse wetenschapper Turing hielp met zijn werk de Tweede Wereldoorlog te verkorten en redde daarmee de levens van tienduizenden mensen. In de winter van 1952 werd Alan Turing door de autoriteiten opgepakt voor het toen strafbare feit homoseksualiteit, met een verschrikkelijke veroordeling tot gevolg. Wat echter bij niemand bekend was, was dat Turing enkele jaren daarvoor tijdens de oorlog in het diepste geheim leiding gaf aan een groep van knappe koppen. Hun opdracht was het kraken van de Enigma code die de Duitsers voor al hun communicatie gebruikten. De machine die Turing uitvond was niet alleen essentieel voor de beëindiging van de oorlog, ook was dit het prototype voor onze hedendaagse computer. Met deze film krijgt één van de meest onbekende, maar immens belangrijke figuren uit de wereldgeschiedenis eindelijk de erkenning die hij verdient. The Imitation Game, met Benedict Cumberbatch, Keira Knightley, Mark Strong en Matthew Goode in de hoofdrol, werd zeer positief ontvangen door pers en publiek op diverse prestigieuze filmfestivals, en won daar ook meerdere malen de publieksprijs.

M. Tyldum / UK, VS / 2014 / biografisch , drama , thriller / 113 min.Datum en tijd: Dinsdag 31 maart en woensdag 1 april, 20.15 uur
Locatie: Palazzo Theater, Maasstraat 12, 5361 GG Grave
Titel: BON DIEU

Samenvatting: Komische film waarin vooroordelen tussen verschillende bevolkingsgroepen worden doorbroken.

Verhaal: Claude en Marie Verneuil, een katholiek conservatief echtpaar met een prachtig landhuis aan de Loire, hebben het getroffen met vier mooie dochters. Het was echter even slikken toen de eerste dochter met een moslim, de tweede met een Jood en de derde met een Chinees trouwde. Alle hoop is nu gevestigd op de jongste dochter. Hun droom lijkt werkelijkheid te worden wanneer ze vernemen dat ze een brave katholieke jongen heeft ontmoet.

P. de Chauveron / F / 2014 / komedie / 97 min.

www.filmcafegrave.nl
www.facebook.com/filmcafe.grave
www.twitter.com/filmcafegrave

advertentie