Deel dit artikel ‹ Terug

Muzikale theaterproductie Geluiden uit de Peel

Geplaatst op: woensdag 18 maart 2015


Eind 2011 ondstond in de omgeving van Landhorst het wilde idee om een muzikale theaterproductie te gaan schrijven. En deze zal op 8, 9, 14, 15 en 16 mei 2015, tijdens het 70 jarige bestaan van het dorp Landhorst ergens in de openlucht opgevoerd worden.

Begin 2012 werd hiervoor een mooie samenwerking tussen Fanfare en Slagwerkgroep Landhorst, Toneelvereniging Spelenderwijs en Vereniging Peelbelang Landhorst tot stand gebracht en hiermee werd het startschot gegeven voor dit unieke evenement. Op 2 januari 2013 is Stichting Geluiden uit de Peel officieel geboren. Het stichtingsbestuur houdt zich bezig met het organiseren van een grote muzikale theaterproductie. Waarbij de doelstelling is, om in 2015 een muzikale theaterproductie op te voeren in de Peel van Landhorst. Een unieke voorstelling met als hoofdingrediënten muziek, toneel en dans. Het stuk zal zich afspelen in de tijd vóór het ontstaan van Landhorst. De tijd van de Peel met zijn turfstekers, peelreuzen, moerasgeesten, vuurvliegjes en alle andere romantische en mysterieuze aspecten van die tijd. Het bestuur is al geruime tijd bezig met het organiseren van dit grote evenement en heeft er alle vertrouwen in dat het een nooit te vergeten productie zal worden.

Graag willen we jullie kennis laten maken met de theaterproductie Geluiden uit de Peel. Wat houdt het stuk in en wie zijn die mensen toch die er in mee spelen? Hou de kranten en de site van Geluiden uit de Peel goed in de gaten. Hierin gaan we de personages bekend maken. Een rijkeluisdochter heeft haar geliefde verloren. Hij is waarschijnlijk in de Peel verdronken. Zij gaat op zoek naar hem en komt naar de Peel waar ze met ruwe en lompe peelwerkers te maken krijgt. Deze pioniers zijn helemaal niet blij met het idee dat er rijkelui naar de Peel komen die ‘hun’ gebied ook nog financieel willen uitbuiten. De ruwe peelwerkers met hun protest schrikken haar af waardoor zij vlucht. Toch wil zij blijven zoeken en komt later terug. Nu ondersteund door een veldwachter en enkele mannen. Zij worden echter opnieuw verdreven, nu door moerasgeesten. De rijkeluisdochter blijft alleen achter gedreven door de hoop haar geliefde terug te vinden. Dat roept bewondering op bij een van de peelwerkers die haar in bewusteloze toestand vindt. Er ontstaat een ware liefde tussen de twee en aan de rand van de Peel starten zij de bouw van hun boerderij, een van de eersten in het gebied.

De uitvoeringen zullen plaats vinden op 8, 9, 14, 15, en 16 mei 2015. Bij het defensiekanaal nabij Eerste stichting 8 te Oploo.
De kaartverkoop is online! Een leuk kado om te vragen of misschien wel om te geven! www.geluidenuitdepeel.nl.

Website
www.geluidenuitdepeel.nl

08/05/2015
Van 20.00 uur tot uur
Landhorst
advertentie