Deel dit artikel ‹ Terug

Het klimaat verandert, nu jouw tuin nog

Geplaatst op: donderdag 12 maart 2015


HET LAND VAN CUIJK GAAT VOOR GROEN!  

Staat jouw tuin blank als het hard regent? Staat het water wel eens in je kelder? Een ondergelopen straat? Het klimaat verandert. Dat uit zich onder andere in een toename van heftige regenbuien, gevolgd door langdurige droogte en hogere, tropische temperaturen. Het wordt kortom, vaker te droog, te nat en te warm.

De gemeenten in het Land van Cuijk spelen hier, in samenwerking met het Waterschap Aa en Maas en de provincie Noord-Brabant, op in door hun gebouwen en de openbare ruimte klimaatbestendig te maken: bestand tegen de gevolgen van klimaatverandering. Maar ook veel tuinen van mensen kunnen nog wel wat extra klimaatbestendigheid gebruiken. Hoe staat het met jouw tuin? Ga je ook aan de slag? Dan beperken we samen de overlast.

Kijk voor alle ‘klimaatregelen’ op www.landvancuijk.nl/klimaat of bezoek vanaf 16 maart t/m 18 april één van de ‘klimaatbestendige tuinen’ bij Fixet Overloon, Gamma Boxmeer, Janna Cuijk, De Brabander Cuijk, Jan van de Hulsbeek Wanroij of de Gebr. Janssen Beugen.

Op de Facebookpagina hebben we met de lente in aantocht de komende maand extra aandacht voor dit onderwerp. Het Land van Cuijk gaat voor groen, doe je mee?
advertentie