Deel dit artikel ‹ Terug

Concert: Flaminco gitarist Eric Vaarzon Morel

Geplaatst op: maandag 2 maart 2015


Eric Vaarzon Morel
 
Zondag 8 maart is er een concert van flamenco gitarist Eric Vaarzon Morel in Huistheater De Steenakker in Haps.
Aanvang: 16.00 uur.
Entree: € 17,50.
Info&Reserveren: www.desteenakker.nl

Vier de lente met Spaanse sferen in Haps!
Eric Vaarzon Morel is zonder meer de beste Nederlandse flamencogitarist. Hij kreeg op zijn zestiende jaar les van Paco Peña op het 7e  Rencontres de la  guitare in Frankrijk. Geïnspireerd door dit evenement trok hij op  negentienjarige leeftijd naar Spanje waar hij twee jaar  woonde en werkte.
In de jaren tachtig toerde hij met de Zwitserse groep Flamencos en route  door Europa. Als vast lid van de Cuadro Flamenco bespeelde hij zes jaar lang de Nederlandse theater- en concertpodia. Nadat Vaarzon Morel met zijn eigen  band Chanela zijn naam als gitarist had gevestigd, werkte hij met  uiteenlopende artiesten samen. Eric Vaarzon Morel heeft onder andere gewerkt  met trompettist Eric Vloeimans, gitarist Harry Sacksioni en acteur Gijs Scholten van Aschat.

Eric Vaarzon Morel toert met diverse concerten, artiesten en gelegenheidformaties door het land. Ook solo weet hij zeer boeiende optredens neer te zetten met bijzondere verhalen en vol passie. In De Steenakker brengt hij een speciaal solo concert, namelijk met nummers van zijn nieuwe CD ‘El Aquador’ wat waterdrager betekent. In juni staat een optreden samen met de harmonie van Cuijk gepland.

Na afloop is er een sfeervolle nazit met Meet&Greet en tapas.

www.desteenakker.nl

advertentie