Deel dit artikel ‹ Terug

Doe mee met Kunst & Kazematten

Geplaatst op: donderdag 26 februari 2015


Kunst & Kazematten is een initiatief van Stichting platform Toerisme en Recreatie Ontdek Mill. Het is de bedoeling dat er een slinger aan kunstwerken gaat ontstaan rondom de kazematten van de Peel/Raam-stelling en de Maaslinie (Grave-Katwijk-Cuijk-Oeffelt). Stichting Ontdek Mill wil (i.s.m. andere lokale toeristisch-recreatieve platforms in het Land van Cuijk) met deze kunstroute rondom militair erfgoed aansluiten bij het jaar van ’70 jaar bevrijding van Nederland’ en is bedoeld als een eerbetoon aan het verleden (middels kunstuitingen). Daarnaast dient deze route bezoekers uit te nodigen om de prachtige omgeving van het Land van Cuijk te gaan ontdekken.   

Doe mee
We roepen (amateur)kunstenaars, kunstcollectieven, buurtschappen/verenigingen, carnavalsclubs, scholen, vriendengroepen, muziekgezelschappen, hobbyclubs, kaartgroepen, organisaties voor mensen met een beperking, etc. op om mee te doen en een passend kunstwerk te maken dat op of bij een kazemat kan worden geplaatst.

In principe doen de makers dit op eigen kosten en risico en daarvoor in ruil krijgen zij promotie en een platform waarop zij hun creativiteit kunnen uiten. Ook zal er een publieksprijs in het leven worden geroepen, waarbij de maker van het best gewaardeerde kunstwerk een leuke geldprijs kan verdienen. Er zijn ongeveer 35-40 locaties beschikbaar, de organisatie wijst de locaties toe (maar geef je voorkeur op (daar houden wij rekening mee).  

Inschrijving:
Schrijf je in via Bert Verweijen: bert@bertverweijen.nl.   

Voorwaarden kunstwerk:
-Uiterlijk 4 meter hoog; het werk mag op, aan (zijkant), ervoor, erbij, etc. geplaatst worden)
-Vandalisme- en weerbestendig
-Je mag niet boren of timmeren in de kazemat; er mag geen schade ontstaan aan de kazemat (er zitten haken aan/in de kazemat; deze mag je wel gebruiken bijv. met een houten plank als dwarsbalk op de kazemat waarop het kunstwerk kan worden bevestigd of een camouflagenet erover heen (kippengaas of zoiets dergelijks) waaraan je kunst kunt ophangen)
-Thema: vrede/70 jaar bevrijding van Nederland 
-Kunst mag niet aanstootgevend zijn  

Opening 
Het project start op 5 mei en loopt door tot halverwege september. Plaatsing van het werk kan vanaf ongeveer een week voor 5 mei!  

Projectgroep Kunst & Kazematten: 
Bert Verweijen
Pieter van den Elzen
Rob Vloet
Ferry Vloet
Sandra  Reusen
advertentie