Deel dit artikel ‹ Terug

Metworst viert 275-jarig jubileum met een nieuwe Koning

Geplaatst op: maandag 9 februari 2015


Boxmeer – Eén ding is zeker, Vereniging ‘De Metworst’ viert haar 275-jarig jubileum met een nieuwe Koning. De huidige Koning Peter Janssen had al vóór zijn deelname aan de Metworstrennen van 2014 besloten om daarna zijn Metworst-rijlaarzen voorgoed aan de wilgen te hangen. Ondanks zijn overwinning blijft hij bij zijn besluit en heeft Peter inmiddels een functie in het Metworstbestuur aanvaard.
2014: Knollenwinnaar Gerben Stevens en Koning Peter Janssen

Zoals het nu lijkt zullen 18 ruiters tijdens de jubileum-editie van de Metworstrennen in 2015 om de hoogste eer van Boxmeer gaan strijden. Hieronder bevinden zich drie debutanten; Daan Eising en Leon Verblakt maken de overstap van de Knollenrit naar het echte werk en Luuk van den Bosch betreedt voor de eerste keer het heilige zand van het Vortums Veld. Zij zullen het gaan opnemen tegen een aantal gelouterde ruiters met Metworstervaring: oud-Koning 2009 Kevin Knuiman, Jos Theunissen, Pascal Zeegers, Bart de Kort, Roy van Eck, Ramon Zeegers, Pepijn Peters, Jelle van Kempen, Rens Verberkt, oud-Koning 2013 Levi Hinke, Kenny Knuiman, Niek Brenninkmeijer, Frank van Koningsbruggen, Gijs Snijders en herintreder Maurice Cox.

Alle Metworstruiters hebben er alles aan gedaan om deze jubileum-editie zo goed mogelijk voor de dag te komen met als uiteindelijk doel zich als ‘Koning van de Metworst 2015’ te mogen laten kronen. Vele uren training en goede paarden zullen de ingrediënten zijn om er een overgetelijke dag van te maken.

Dit jubileumjaar zal er ook een groot aantal Knollenruiters meedoen. Naar verwachting zullen tien jonggezellen op hun zwaargewichten in 2 voorrondes en een finalerit uitmaken wie de Knollenwinnaar 2015 zal worden. Gerben Stevens is er dit jaar ook weer bij en zal proberen zijn titel zo goed mogelijk te verdedigen.
2014: Knollenruiters in actie

Na afloop van de Metworstrennen zal er weer een fantastisch ‘Kunningsbal’ bij Riche plaatsvinden. Een mooie opwarmer voor hét jubileumweekend van Vereniging ‘De Metworst’ dat op 13 t/m 15 maart bij Riche en La Bamba zal plaatsvinden. Op vrijdag 13 maart zal na de presentatie van het jubileumboek en de Metworstfilm 2015 het feest om 20.00u losbarsten met veschillende dj’s, bands en een optreden van Nielson en op 14 maart van Kraantje Pappie. Zondag 15 maart is er een gratis toegankelijke familiedag met muziek en diverse activiteiten voor de jongste jeugd.

Kaarten zijn online verkrijgbaar via de website van de Metworst.
www.metworst.nl
advertentie