Deel dit artikel ‹ Terug

Speciale bijeenkomst Cuijks Energie Collectief bij Ebben Inspyrium

Geplaatst op: dinsdag 20 januari 2015


Op dinsdag 27 januari 2015 organiseert het Cuijks Energie Collectief (CEC) in het Ebben Inspyrium een speciale bijeenkomst ter gelegenheid van het officieel van start gaan van CEC. De bijeenkomst is gratis toegankelijk voor alle belangstellenden uit Beers, Cuijk, Haps, Katwijk, Linden, St Agatha en Vianen.

Als gastspreker is de heer Thijs de la Court, voormalig wethouder Duurzaamheid van de gemeente Lochem uitgenodigd. De bijeenkomst duurt van 20:15 tot 22:00 uur, de zaal is open om 19:45 en sluit om 23:00 uur.

Het Cuijks Energie Collectief (CEC) zal een vereniging zijn van inwoners en bedrijven van de gemeente Cuijk en de directe omgeving. CEC gaat haar leden helpen bij het omlaag brengen van hun energierekening, bij het samen produceren van schone en duurzame energie en bij verkleinen van hun afhankelijkheid van de grote energiemaatschappijen.

Na de presentatie van de plannen, ambities en activiteiten van CEC en het voostellen van het nieuwe bestuur, is het woord aan de gastspreker Thijs de la Court. De la Court won in 2012 in zijn hoedanigheid van Wethouder Duurzaamheid de duurzaamheidstrofee “De Laatste Zalmsnip”. Hij kreeg de prijs toegekend omdat hij en met hem de gemeente Lochem, voorop liepen in het gebruik van duurzame energie en daarmee een lichtend voorbeeld waren voor andere gemeenten.

Na afloop is er gelegenheid voor het glas te heffen op een goede toekomst van het Cuijks Energie Collectief.
info@cuijksenergiecollectief.nl
www.cuijksenergiecollectief.nl
advertentie