Deel dit artikel ‹ Terug

Nationale voorleesdagen: groot voorleesfeest bij de bibliotheek

Geplaatst op: vrijdag 16 januari 2015


De Nationale Voorleesdagen 2015 vinden plaats van 21 t/m 31 januari. In het hele land wordt op feestelijke wijze aandacht geschonken aan voorlezen. Voorlezen heeft een positief effect op woordenschat, spelling en tekstbegrip. De medewerkers en vrijwilligers van de bibliotheek helpen graag bij het kiezen van het juiste boek. Centraal staat dit jaar ‘Boer Boris gaat naar zee’ van Ted van Lieshout & Philip Hopman. Dit boek is gekozen tot Prentenboek van het Jaar 2015.

Gratis lidmaatschap met cadeautje
Kinderen tot 6 jaar die tijdens de Nationale Voorleesdagen lid worden van de bibliotheek ontvangen in iedere bibliotheek een welkomstcadeautje: een vingerpopje van Boer Boris. Lid worden is voor kinderen tot 18 jaar gratis. Met het lidmaatschap van de bibliotheek heeft uw kind toegang tot een zeer uitgebreide en prachtige boekenkast.

Kom naar het voorlezen in de bibliotheek
Tijdens de Nationale Voorleesdagen kunnen peuters en kleuters in vrijwel alle bibliotheekvestigingen genieten van diverse voorleesactiviteiten. Bovendien kunt u samen met uw kind een quiz maken, zo maakt u op een speelse wijze kennis met de tien mooiste prentenboeken U bent van harte welkom.

In de bibliotheek Boxmeer verzorgt Ans Hofer op woensdag 21 januari een voorstelling met muziek voor jonge kinderen. Door middel van zang, dans en spel wordt het boek van Boer Boris tot leven gebracht. Zaterdag 24 januari leest Mientje Wever voor uit het prentenboek van het jaar. Woensdag 28 januari wordt voorgelezen met een kamishibai, een vertelkastje. Daarnaast vinden er op diverse data digitale voorleeshalfuurtjes plaats.

In de bibliotheek Cuijk wordt op woensdag 21 januari voorgelezen door kinderboekenauteur Ineke Krayo. Woensdag 28 januari wordt voorgelezen met een kamishibai, een vertelkastje.

In de bibliotheek Bergen wordt op woensdag 21 januari voorgelezen door voorleesspecialist Ingrid van Elst.

In de bibliotheek Mill wordt op woensdag 21 januari voorgelezen door wethouder Eric van Daal.

In de bibliotheek Sint Anthonis wordt op woensdag 21 januari voorgelezen door voormalig pastoor Frans van Spreeuwel.

In de bibliotheek Gennep wordt op woensdag 21 januari voorgelezen door Ingrid Voncken, factievoorzitter van het CDA.

In de bibliotheek Vierlingsbeek (BiblioBeek) wordt op woensdag 21 januari voorgelezen door theater Pimpernel.

Een overzicht van alle activiteiten tijdens de voorleescampagne is te vinden op: www.biblioplus.nl/activiteiten

Korting met je biebpas
Bibliotheekleden kunnen tot en met 28 februari een kortingsbon downloaden op www.voordeelmetjebiebpas.nl waarmee zij een aantal boeken uit de Prentenboeken top 10 voordelig kunnen aanschaffen. Bij aanschaf wordt in de boekhandel gevraagd naar de biebpas en de geprinte kortingsbon.

Voorlezen maakt van Kleintjes grote lezers
Doel van de Nationale Voorleesdagen is om het voorlezen aan heel jonge kinderen te stimuleren. Wie van jongs af aan veel wordt voorgelezen, maakt kennis met geschreven taal en leert ook kijken naar prenten in boeken, die op zich allemaal kleine kunstwerkjes zijn. En zo wordt voorlezen een feest, een moment om samen van te genieten.

Meer informatie www.nationalevoorleesdagen.nl
advertentie