Deel dit artikel ‹ Terug

Wereldmuziek door Parne Gadje

Geplaatst op: maandag 5 januari 2015


Griekse, Arabische- en Balkan tradities in het Kunstkerkje in Velp bij Grave (NB)
Wereldmuziek door Parne Gadje

Op zondagmiddag 25 januari aanstaande geeft muziekgroep Parne Gadje een concert met wereldmuziek in het Kunstkerkje in Velp bij Grave (NB). Het concert begint om 14.30 uur. Kaarten à € 12,50 kunt u reserveren tot zaterdagavond 27 december 24.00 uur via de site www.kunstinhetkerkje.nl of via het mailadres info@kunstinhetkerkje.nl.

Muziek die drijft op Griekse, Arabische en Balkan tradities
Stond vorig jaar januari No Blues op het programma van het Kunstkerkje in Velp, nu is het de beurt aan een vergelijkbare groep Parne Gadje. Deze vijf man sterke formatie speelt al jaren muziek die drijft op Griekse, Arabische en Balkan tradities. Begonnen in een oude steenfabriek in de uiterwaarden van Wageningen is Parne Gadje inmiddels uitgegroeid tot een fascinerende cultband. Van Roemeense straatjes tot grote zalen als Paradiso, overal brengen zij zichzelf en hun publiek in hogere sferen met hun opzwepende, hypnotiserende ritmes en klanken..
Met de voorstelling Po Drom laat Parne Gadje zien dat ze volwassener klinken dan ooit, met invloeden uit het nabije en Midden-Oosten. Po Drom betekent ‘op weg’ en dit laat Parne Gadje met haar avontuurlijke aard ook volop zien; altijd nieuwe paden betredend en altijd doordrenkt van verrassing en verwondering. Een fantastische wereldband met de voeten in de Hollandse klei.

Zaterdag 17 en zondag 18 januari is weer de eerstvolgende kunstexpositie van de kunstenaar Jur Wenderich met landschapsimpressies. Openingstijden zijn op die zaterdag en zondag van 11.00 tot 17.00 uur.

Zondagmiddag 22 februari is het volgende concert met Valerie Mignaco (sopraan) en Alfonso Marin (luit) met nummers van John Downland (1563-1626).

Voor meer informatie over het muziek- en expositieprogramma 2014 – 2015 van de stichting Kunst in het Kerkje, kijk op www.kunstinhetkerkje.nl.
advertentie