Deel dit artikel ‹ Terug

Sex and the Zoo in Zoo Parc Overloon

Geplaatst op: woensdag 31 januari 2007


Op zaterdag 10 februari en zondag 11 februari wordt in Zoo Parc Overloon de speciale Valentijnsrondleiding ‘Sex and the Zoo’ georganiseerd. Tijdens deze rondleiding staat de liefde in het dierenrijk centraal en komen de deelnemers alles te weten over hoe dieren elkaar verleiden en het hof maken, soms met gevaar voor eigen leven. Na afloop van de rondleiding krijgen de deelnemers een leuke Valentijnsverrassing mee naar huis.

Valentijnsdag is dé dag om een geliefde te verleiden. Ook in het dierenrijk wordt er lustig op los geflirt, sommige dieren hebben de hofmakerij tot ware kunst verheven. Er wordt uitvoerig gedanst, met parfums rondgestrooid en sensueel gezongen. Ieder dier heeft zijn eigen tactieken om een partner te verleiden. Zo schuifelen flamingo’s verlegen naar elkaar toe, terwijl ze doen alsof ze voedsel zoeken. En ringstaartmakimannetjes binden de strijd met elkaar aan tijdens zogenaamde ‘stinkgevechten’.

Maar niet alles is goud wat er blinkt, ook in de dierenwereld spelen jaloezie, bedrog en afgunst een rol bij het veroveren van een partner. Zo moet het prieelvogelmannetje oppassen dat zijn kunstige bouwwerk niet wordt vernield door afgunstige concurrenten en lokt de tungarakikker met zijn verleidelijke gekwaak niet alleen vrouwtjes aan, maar ook zijn grootste vijand: de kikkeretende vleermuis.

Als de dieren eenmaal de partner van hun dromen veroverd hebben, gaan ze soms erg liefdevol met elkaar om. Zo knuffelen en kroelen stokstaartjes en kraanvogels er ook na de paring lustig op los. Het mannetje van de Aziatische kleinklauwotters verzorgt zijn vrouwtje liefdevol en voorziet haar van voedsel, terwijl zij de jongen zoogt. Maar niet alle dieren gaan voor een langdurige liefde; wasbeermannetjes gaan er na de paring meteen vandoor, op zoek naar een volgend vrouwtje.

Sex and the Zoo vindt plaats op zaterdag 10 februari en zondag 11 februari, de rondleiding start om 13.30 uur. Na afloop krijgen de deelnemers een leuke Valentijnsverrassing mee naar huis. Sex and the Zoo kost € 1,50 per persoon, dit is inclusief rondleiding en Valentijnsverrassing, maar exclusief entree. Wegens beperkte deelname is telefonisch reserveren noodzakelijk.

Openingstijden: mei t/m juni 9.30-18.00, juli t/m augustus 9.00-18.00, september 9.30-18.00, oktober t/m april 10.00-17.00

Entreeprijzen: volwassenen € 13,00, kinderen 3 t/m 11 jaar € 11,00

Zoo Parc Overloon, Stevensbeekseweg 19-21, 5825 JB Overloon tel.: 0478-640046

Meer informatie: www.overloonzoo.nl
advertentie