Deel dit artikel ‹ Terug

Volop activiteiten in meivakantie in Zoo Parc Overloon

Geplaatst op: woensdag 22 april 2009


Tijdens de meivakantie zijn er volop activiteiten in Zoo Parc Overloon! Van 25 april tot en met 5 mei worden dagelijks allerlei activiteiten georganiseerd. Bezoekers kunnen deelnemen aan de lentespeurtocht ‘Born to be Wild’ en een kijkje nemen bij de Beestenboelkar, waar ze veren, vachtjes, eieren en ander materiaal kunnen bekijken, voelen en ruiken. Bij de entree van het park zal Zoodey, de levensgrote rode panda, iedereen verwelkomen en wie dat wil kan met Zoodey op de foto. Ook kunnen kinderen zich laten schminken als hun lievelingsdier, kijken naar de spetterende Magic Zoo Show en een spannend avontuur in de poppenkast meebeleven. Elke zondag geeft imkervereniging Venray in de bijenstal imkerdemonstraties.

In de voorjaarsspeurtocht ‘Born to be Wild’ staan pasgeboren dieren en hun opvoeding centraal. Wie wordt na de geboorte direct aan zijn lot overgelaten en wie blijft nog jaren onder moeders vleugels? Wie is er bang voor zijn eerste zwemles en wie weegt bij de geboorte al 6 kilo? Op deze en andere vragen krijgen de deelnemers antwoord. Speurtochtformulieren kosten € 1,50 en zijn verkrijgbaar bij de kassa. De volledige opbrengst van de speurtocht gaat naar een natuurbehoudproject voor kraanvogels.

Kraamvisite
Bezoekers van Zoo Parc Overloon kunnen op kraamvisite bij de kamelen: er is een hengstje geboren! Het was nog even spannend of de moeder het jong zou accepteren, want vlak na de geboorte keek het vrouwtje nog niet naar haar jong om. Maar door moeder en zoon achter de schermen bij elkaar te plaatsen, werd de band snel versterkt. Azibo, zoals het jonge kameeltje is genoemd, drinkt goed bij zijn moeder en beide kamelen zijn inmiddels weer bij de groep geplaatst en goed zichtbaar voor het publiek.
advertentie