Deel dit artikel ‹ Terug

Buurtvereniging Ons Streven 40 jaar

Geplaatst op: maandag 1 september 2014


Op zaterdag 23 en zondag 24 augustus vierde Buurtvereniging Ons Streven in Langenboom haar 40-jarige bestaan. Het vijfkoppige bestuur had ieder een onderdeel van het feestweekend voor haar rekening genomen. Zo organiseerde de voorzitter Bart van der Burgt en vicevoorzitter Theo Nooijen op zaterdagmiddag de Olympische Streven. Op de wei naast de centraal gelegen feestlocatie voor het weekend – Het Mo’Ment – hadden de heren een spelparcours uitgezet. Na een heuse openingsceremonie met fakkels en het ontsteken van de ‘40’, streden zeven gemengde teams met leden van kleuter tot senior om de eer. De Olympische Streven werden afgesloten met een waterspel waarbij menig deelnemer kletsnat eindigde.

Na een gezellige barbecue was het de beurt aan de penningmeester Petra Verbeek en bestuurslid Sonja Kersten. Op het terrein hadden de dames tien vragen en opdrachten verstopt. In het donker moest één teamlid op de juiste volgorde de opdracht op sporen en samen met zijn of haar teamleden uitvoeren. Iedereen was even fanatiek om de tien opdrachten zo snel en goed mogelijk uit te voeren en dit zorgde voor vele hilarische taferelen.

Op zondagochtend was het aan het laatste bestuurslid, Monique Nelson, om een heerlijke brunch te verzorgen. In de kookstudio konden de 50 buurtgenoten genieten van buffet met een heerlijke soep, verse broodjes, eigen gemaakte salades en natuurlijk een lekker eitje. Als afsluiting werd er een groepsfoto geschoten in de wei. En een nieuwe herinnering van een geweldig en gezellig feestweekend was vastgelegd. Alle aanwezige bewoners van de buurt gelegen aan een deel van de Zuid Carolinaweg, de Dellenweg en Witte Dellen waren het er allemaal over eens: ook dit jubileum stond bol van de saamhorigheid; iets wat tekenend is voor de buurtverenigingen op het platteland.