Deel dit artikel ‹ Terug

Beleef het Paasweekend in Zoo Parc Overloon

Geplaatst op: vrijdag 27 maart 2009


De lente is aangebroken en dat is te merken in Zoo Parc Overloon! Broedse vogels, verschillende geboortes en spannende activiteiten; Zoo Parc Overloon is helemaal klaar voor het voorjaar! Tijdens het Paasweekend is er genoeg te beleven voor jong en oud: de voorjaarsspeurtocht ‘Born to be Wild’ gaat van start, de educatieve Beestenboelkar rijdt uit, er worden spectaculaire roofvogeldemonstraties georganiseerd en de paashaas huppelt vrolijk door het park.

Vanaf het Paasweekend kunnen bezoekers voor het eerst op avontuur door het nieuwe Australische Outback gebied. In dit nieuwe doorloopgebied wordt van wel heel dichtbij kennis gemaakt met de rode reuzenkangoeroes en wallabies. Een hele bijzondere ervaring die bezoekers niet mogen missen!

Born to be Wild

In het Paasweekend start de voorjaarsspeurtocht ‘Born to be Wild’. Door de speurtocht te maken komen deelnemers van alles te weten over pasgeboren dieren en hun opvoeding. Wie wordt na de geboorte direct aan zijn lot overgelaten en wie blijft nog jaren onder moeders vleugels? Wie is er bang voor zijn eerste zwemles en wie weegt bij de geboorte al 6 kilo? Op deze en andere vragen krijgen de deelnemers antwoord.

De volledige opbrengt van Born to be Wild gaat naar een kraanvogelproject in Rusland. De natuurbehoudstichting Stichting Zodiac Nature Watch, waarmee Zoo Parc Overloon nauw samenwerkt, steunt een project waarbij bevruchte kraanvogeleieren van fokstellen in Europese en Amerikaanse dierentuinen worden uitgebroed in een fokcentrum in Rusland. De jongen worden met zo min mogelijk menselijk contact grootgebracht om ze vervolgens uit te zetten in de natuur. Zo wordt de populatie kraanvogels weer op peil gebracht. Speurtochtformulieren zijn van 11 april t/m 21 mei verkrijgbaar aan de kassa voor € 1,50.

Zoo Avontuur

In het kindertheater start vanaf Pasen de vernieuwde Magic Zoo Show. De theaterdieren beleven in de spetterende voorstelling een nieuw avontuur. De kinderen leven met de vrolijke Ollie en de ietwat humeurige Dizzie mee en er mag zelfs iemand uit het publiek de theaterdieren meehelpen!

Op het roofvogeldemonstratieveld vinden op beide Paasdagen spectaculaire roofvogeldemonstraties plaats. Om 13.00, 14.30 en 16.00 uur laat valkenier Diana ten Klooster haar buizerds, haviken en uilen in volle vlucht langs de bezoekers vliegen. In de bijenstal is ook volop bedrijvigheid; de Imkervereniging Venray is tussen 13.30 en 16.00 uur aanwezig om uitleg te geven over het leven van bijen.

Voor de jonge bezoekers is het extra feest tijdens Pasen. Zo beleven de dieren een echt paasavontuur tijdens de poppenkastvoorstelling en toveren de schminkmeiden de kinderen in een mum van tijd om tot kleurige paaseieren. Als de kinderen met de paashaas op de foto willen moeten ze snel zijn, voor ze het weten is hij alweer verder gehuppeld!

Kijk voor meer informatie op www.overloonzoo.nl
advertentie