Deel dit artikel ‹ Terug

Veranderingen bij Avondvierdaagse Boxmeer

Geplaatst op: donderdag 18 januari 2007


Stichting Wandelsport Boxmeer heeft voor het jaar 2007 een aantal belangrijke wijzigingen doorgevoerd.

Vanaf dit jaar zal Cultureel Centrum De Weijer, de Raetsingel 1 in het centrum van Boxmeer als start- en finishlocatie gaan fungeren. De laatste jaren was De Flip aan de Faunalaan het startpunt. De nieuwe locatie kent meer mogelijkheden om in het parkeren van fietsen en auto’s te voorzien. De locatie is ook centraal in Boxmeer gelegen en biedt een beter uitgangspunt om meer variatie in de routes van alle vier de dagen aan te brengen. Het zal ook betekenen dat de feestelijke intocht anders ingevuld zal gaan worden. Maar een feestelijk onthaal voor alle deelnemers zal er zeker zijn!

Vanaf dit jaar kent de Boxmeerse Avondvierdaagse ook een nieuwe extra afstand: 25 kilometer (de starttijd is daarvoor een uur vervroegd). Gebleken is dat voor de grote afstanden er nogal wat deelnemers waren die zich willen voorbereiden op de Nijmeegse Vierdaagse en daarvoor liefst flink wat trainingskilometers in de benen willen hebben. Begin juni is dan een uitstekend moment om meerdere dagen wat grotere afstanden achter elkaar te lopen. De Boxmeerse Avondvierdaagse biedt daartoe de mogelijkheid en is daarmede één van de twee avondvierdaagsen in Nederland die een dergelijke afstand kent.

Uiteraard blijft het ook mogelijk om vier dagen een andere, kortere afstand te lopen. En met name de twee kortste afstanden zijn het meest populair voor de beginnende en vaak jonge wandelaars. Men kan dus voortaan kiezen uit de afstanden 5 – 10 – 15 – 20 – 25 km per dag.

De Boxmeerse Avondvierdaagse wordt dit jaar gehouden van dinsdag 5 t/m vrijdag 8 juni 2007. Noteren dus in uw agenda!
advertentie