Deel dit artikel ‹ Terug

47e Oost-Brabant Rit 5 April 2009

Geplaatst op: maandag 2 maart 2009


Autoliefhebbers opgelet: de 47e Oost Brabant Rit wordt op 5 april verreden in Boxmeer.

De klassieker onder de autoritten start dit jaar vanuit Boxmeer op 5 april. Alweer voor de 47e keer wordt de rit met veel plezier georganiseerd door de Autosport Club Boxmeer en Omstreken. De rit heeft drie klassen: een Sport, Toer en Recreatieve klasse. Zowel voor de fanatieke kaartlezer als de recreatieve rijder is er een uitdagende tocht uitgezet in de regio. De kaartleesrit is ca 120 km lang en bestaat uit het zo nauwkeurig mogelijk volgen van een ingetekende lijn, op een kaart op schaal. Voor de Sportklasse zal tijdens de rit de navigator enkele omrijdingen moeten construeren, omdat de organisatie opdracht geeft om ter plekke te keren en zo spoedig mogelijk na de blokkade de ingetekende lijn weer op te pakken. De rit wordt vroeg in het seizoen georganiseerd en is daarom een ideale gelegenheid voor rally equipes om weer even op elkaar ingespeeld te raken na de winterstop.

De recreatieve klasse is bedoeld voor deelnemers die graag een mooie rit willen rijden op basis van een fotozoektocht. De organisatie heeft gemeend een klein competitie element te moeten inbrengen door wat eenvoudige vragen te stellen, waarvan de antwoorden tijdens de rit gevonden kunnen worden. De recreatieve rit is ca 120 km lang en biedt voldoende gelegenheid om onderweg te stoppen en een drankje of een hapje te nuttigen.

Er worden bekers voor diverse winnende equipes en een “Ladies Cup” voor de beste dames equipe beschikbaar gesteld. Tevens worden twee levensmiddelen pakketten verloot onder de aanwezige deelnemers.

Toeschouwers zijn uiteraard ook welkom om de diverse mooie klassiekers en oldtimers te bewonderen op de Weijer. Er worden zo'n 100 honderd equipes verwacht. Op zondag 5 april zijn ook alle winkels geopend in het centrum van Boxmeer. De eerste auto vertrekken om 10.00 en vanaf 15.00 verwachten wij de deelnemers weer terug.

De rit wordt op 5 april 2009 verreden en zal starten bij het Weijerplein in Boxmeer. Start van de eerste deelnemer zal om 10.00 uur plaatsvinden. Kosten zijn € 15,- per equipe. Vanwege het beperkt aantal plaatsen gelieve van te voren in te schrijven. Inschrijfformulier en nadere informatie vindt u op onze website: www.ASCBoxmeer.nl of telefonisch: Jan Jacobs: 06-21612345 (na 18.30 uur).
advertentie